ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Avrupa Parlamentosu seçimleri için geri sayım başladı

30.05.2009
4-7 Haziran 2009 tarihlerinde Avrupa Birliği üyesi 27 ülkede Avrupa Parlamentosu(AP) seçimleri gerçekleştirilecektir. Yaklaşık 500.000.000 Avrupa Birliği vatandaşının sandık başına gideceği seçimlerde Avrupa Parlamentosu’na 736 milletvekili seçilecek. Romanya ve Bulgaristan’da diğer Avrupa Birliği üyesi ülkeler ile birlikte ilk kez gerçekleştirilecek seçimler, Avrupa Birliği için büyük önem taşıyor.

Ulusal düzeyde farklı tarihlerde düzenlenecek seçimler Yunanistan’da 7 Haziran 2009 tarihinde gerçekleştirilecektir. Yunanistan’da seçimler göre liste usulü nispi temsil sistemine göre düzenlenecektir. Siyasal partiler için yüzde 3 seçim barajının uygulandığı seçimlerde Yunanistan, Avrupa Parlamentosu’nda 22 milletvekili ile temsil edilecektir.

Yunanistan’da gerçekleştirilecek seçimlere sayılı günler kala seçim heyecanı giderek artıyor. Siyasi tansiyonun yükselmesi ile birlikte adaylar da belli oldu. Sol İttifak (SİRİZA) Partisi bir Batı Trakya Türk Azınlığı üyesi Gümülcineli Dilek Habip, SİRİZA’nın 22 kişilik aday listesinde sekizinci sıradan aday gösterildi. Yeni Demokrasi Partisi ise listenin 20. sırasında Selanik Özel Pedagoji Akademisi (SÖPA) mezunu Rıdvan Ahmetçik’i aday gösterirken PASOK ise Rodop Vali Yardımcısı Sibel Mustafaoğlu’nu listenin 16. sırasından aday gösterdi. Listenin alt sıralarında yer alan adayların seçilmeleri oldukça güç bir ihtimaldir.

Habipoğlu: Türk Azınlık’ı seçimleri protesto etmeye davet ediyorum

AP seçimleri dolayısı ile açıklama yapan Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “Ülkemizi temsil eden siyasi partiler için Türk Azınlık gereken değeri taşımamaktadır. Parti listelerinin alt sıralarında yer alan adayların seçilmeleri oldukça zor görünmektedir. Bu da Türk Azınlık’a verilen önemin derecesini açıkça göstermektedir. Listenin alt sıralarına yerleştirmekle sembolik olarak aday göstermek yerine gerçek anlamda azınlık dostu olan siyasi partiler, listenin üst sıralarında azınlıktan aday göstermelidir. Aksi takdirde samimiyet sorgulanmalıdır. Bu nedenle Türk Azınlık üyesi her kişinin bu duruma tepki göstermesi gerekmektedir. Bunu da gelin hemen şimdi Avrupa Parlamentosu seçimlerinde yapalım! Batı Trakya Türklerini seçimleri protesto etmeye davet ediyorum. Gelin Batı Trakya’da Türk Azınlık’ın gücünü hep birlikte sergileyelim” şeklinde konuştu.
GALERİ