ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Hollanda BTTKDD Prof. Dr. Emin Balkan’ı ağırladı

13.05.2009
Merkezi Bursa’da bulunan B.G.F (Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu) Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan, Amsterdam’da düzenlenen bilimsel bir kongreye katılmak için geldiği Hollanda’da Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Rotterdam şehrinde gerçekleşen ziyarette,Prof. Dr. Emin Balkan Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği kurucu üyeleri ile biraraya geldi.

Kurucu üyeler,Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği’nin kuruluş süreci,amaçları,derneğin yaptığı çalışmalar ve Hollanda’daki Batı Trakya Türkleri hakkında Prof. Dr. Emin Balkan’a bilgi verdiler.Prof. Dr. Emin Balkan,kısa bir süre önce kurulmuş olmasına rağmen,Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği’nin kurumsal kimliği ile ön plana çıktığını ve çok önemli bir misyon üstlendiğini ifade etti.Kurucu üyeler,Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği’nin kuruluş çalışmalarına 2004 yılında başlandığını,ancak o dönemde yaşanmış olan bazı olumsuzlukların ve devamında yaşanan sürecin kuruluş çalışmalarının geniş bir zamana yayılmasına neden olduğunu,kurumsal kimliklerini yaklaşık 5 yıllık bir çalışmaya borçlu olduklarını belirttiler.Son dönemde,Yunanistan ve Bulgaristan başta olmak üzere Balkan ülkelerinden Hollanda’ya yoğun bir göçün yaşandığını belirten Prof. Dr. Emin Balkan,Hollanda’da bulunan Balkan Türklerinin birlikte hareket etmelerinin son derece önemli olduğunu,bu konuda Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği’ne önemli görevler düştüğünü belirtti.Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu çalışmaları hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Emin Balkan,Balkanlar’da yaşayan Türklerin yaşadıkları bölgelerdeki bölgesel sorunlarının yanı sıra Balkanlar’daki Türklerin genelini ilgilendiren genel sorunların da olduğunu belirtti.Balkanlar’ı bir bütün olarak gördüklerini ifade eden Prof. Dr. Emin Balkan,bu sorunlara çözümler üretilebilmesi için güç birliği yapılması ve birlikte hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

Kurucu üyeler,Sayın Prof. Dr. Emin Balkan’ın Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyareti dolayısıyla çok memnun olduklarını belirttiler.Prof. Dr. Emin Balkan da Hollanda’da Batı Trakya Türkleri ile birarada olmaktan çok memnun olduğunu ifade etti.Önümüzdeki dönemde Batı Trakya ve Balkanlar ile ilgili yapılacak çalışmalarda Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği ile Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu’nun işbirliği içerisinde olmasına karar verildi.
GALERİ