ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Selanik'te de tüp gazlar patladı

12.12.2003
Sol eğilimli ve tarafsız Eleftherotipia Gazetesi - 12/12/2003

Selanik'in Kalamaria semtinde sabaha karşı meçhul şahıslar yabancı bir inşaat şirketi jipinin altına ve DEI binasının önüne tüp gaz yerleştirerek patlatmışlardır.

Sorumluluğu meçhul bir şahıs dün Eleftherotipia gazetesine telefon ederek “Amesi Drasi (Acil Aktivite)” örgütü adına üstlenmiş ve "eylemlerin, İraklis Marangakis'in katledilmesine cevap olarak yapıldığını belirtmiştir.

Kundaklama eylemleri yaklaşık olarak saat 02.30'da on dakika ara ile Haldiyas Caddesi ile Pontu ve Theodosupoleos Caddeleri’nin kavşağında meydana gelmiştir. İlk sorgulamayı yapan itfaiye teşkilatına göre, Vister A.Ş'ye ait park edili haldeki otomobilde hasar 4000 Euro, DEI bürolarında ise 400 Euro kadardır.

Selanik'te, 10/12/2003 tarihinde, saat 03.04 sularında Kallithea ve Faliro'daki Pasok büroları, OTE'nin Faliro'daki binası ve saat 03.10'da ise şehrin doğu kesimindeki bir süpermarkete yönelik olarak, dört ayrı yerde patlama meydana gelmiştir. Emniyet birimleri, eylemlerin organize bir şekilde gerçekleştirildiğini, patlayıcı olarak el yapımı, benzin/gaz içeren maddelerin kullanıldığını, belirtmişlerdir.

Mezkur olaylarda maddi hasar meydana gelmiş olup, ölen yada yaralanan, bulunmamaktadır.