ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Azınlık adayları

02.03.2004
Gümülcine'de yayınlanan Hronos (aşırı sağ eğilimli, 3000 tirajlı) gazetesinin 2 Mart 2004 tarihli nüshasının yorumlar sütununda yer alan bir yazının çevirisi.

Azınlıktaki gözlemciler, Ankara tarafından Galip Galip istikametinde yanlış bir çizginin-talimatın verilmesinden endişe ediyorlar. Zira böyle bir durumda, Galip Galip'in, YDP aday listesinde ikinci konumda bulunan azınlık adayı İlhan Ahmet'in alması beklenen bazı oyları kendisine çekebilme olasılığı var. Olaylar böyle gelişirse, hem İlhan Ahmet'in seçilmesi engellenmiş olacak, hem de aday listesinde birinci ve ikinci olma olasılığı bulunmayan Galip Galip seçimi kaybederken beraberinde alacağı oyları da öldürmüş olacağından, azınlığın milletvekilsiz kalması ihtimali ortaya çıkacak. Azınlık gözlemcileri işte böyle bir gelişmeden endişe duyuyorlar.

 Tabii ki evdeki bütün bu hesaplar pazara uymayabilir. Zira bu hesaplar yapılırken, PASOK'un diğer azınlık adayı olan Ahmet Mehmet dikkate alınmıyor...Oysa Ahmet Mehmet'in Türk televizyonunun çizgisine-talimatına ihtiyacı olmayıp, güvendiği yegane güç, kampanya boyunca yakın dostlarıyla birlikte bizzat yürüttüğü mücadeledir.

 Bu noktada şunu da belirtmeliyiz ki, Ahmet Mehmet, Rodop İli'ndeki tüm adaylar arasında en çetin seçim mücadelesi veren milletvekili adayıdır. Şayet PASOK Gümülcine seçim merkezinin açılışında yaptığı konuşmadan sonra Ahmet Mehmet'in yanına gelerek kendisine yardım vaadeden Hristiyan ve Müslümanlar, vermiş oldukları sözü yerine getirirlerse, adıgeçenin listede ikinci, hatta belki de birinci sıraya dahi yükselebileceği söyleniyor.

 Evet, imkansız değil. Zira Memetakis, uzun yıllardan beri parti çizgisine ve ilkelerine en sadık politikacılardan birisi olduğunu ve azınlık sorunlarına partisi vasıtasıyla çözüm getirilmesini amaçladığını göstermiş bulunuyor.