ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF 16. Dönem Genel Kurulu’na hazır

11.04.2009
11 Nisan 2009 Cumartesi günü Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 16. Dönem Genel Kurulu’nu gerçekleştirecektir. 16. Dönem Genel Kurulu, 1978 yılında Almanya’da kurulan ilk dernek olan Giessen Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olması bakımından sembolik bir önem taşıyor.

ABTTF’nin en üst karar organı olan Genel Kurul, 30 üye dernekten 180 delegenin katılımı ile gerçekleştirilecektir. Hazırlıkların tamamlandığı 16. Dönem Genel Kurulu ile ABTTF, gerçekleştirilecek seçimler sonucunda Federasyon’un yeni Yönetim Kurulu üyelerini belirleyecek. Şu ana kadar Yönetim Kurulu için 13 kişinin adaylığını ilan etmiştir. Genel Kurul’da gerçekleştirilen seçimler sonucunda belirlenecek yeni Yönetim Kurulu, iki yıl süre ile görev yapacaktır.

Genel Kurul, 15. Dönem Faaliyet Raporu’nu görüşerek Yönetim Kurulu’nun aklanması konusunda karar alacaktır. Şu ana kadar üç kişinin aday olduğu Denetim ve Disiplin Kurulu seçimleri ise müteakip olarak gerçekleştirilecektir.
GALERİ