ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Başkanı Habipoğlu “Bizim Sesimiz” programına katıldı

06.04.2009
2 Nisan 2009 tarihinde Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, yapım ve yönetimi Metin Edirneli’ye ait olan “Bizim Sesimiz” programına TRT AVAZ ekranlarında konuk oldu.

Sunuculuğunu Nurhayat Günal’ın yaptığı “Bizim Sesimiz”’in TRT AVAZ ekranlarındaki ikinci programının konusu yine Batı Trakya oldu. Programın diğer konuğu ise Batı Trakya Türklerinden ABTTF BM ECOSOC Çalışma Grubu üyesi ve Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halim Çavuşoğlu oldu.

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunları ekrana taşındı

Batı Trakya Türk Azınlık’ın sorunlarının gündeme taşındığı “Bizim Sesimiz”de bu hafta Yrd. Doç Dr. Halim Çavuşoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın güncel sorunları ile ilgili bilgi vererek hukuk alanında yaşanan gelişmeleri izleyicilere aktardı. Bilimsel alanda yaşanan gelişmeler ile ilgili olarak da yaşanan gelişmeleri aktaran Çavuşoğlu, Türk Azınlık’ın sorunları ve Yunanistan’ın devlet ve hükümet politikaları hakkında bilgi verdi.

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı adına yaklaşık 21 yıldır yürütmekte oldukları demokratik hak ve özgürlükler mücadelesi hakkında bilgi vererek ABTTF’nin son yıllarda hız kazanan uluslararası zeminde yürüttükleri çalışmaları dile getirdi. Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konsey üyeliği ile birlikte Birleşmiş Milletler gündemine Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını taşıma fırsatı bulduklarını ifade eden Habipoğlu, yoğun lobi çalışmalarının önemi ile ilgili örnekler sundu. Avrupa Azınlıkları Federal Birliği (FUEN) üyesi olunmasının ardından Avrupa’nın diğer azınlıkları ile tanışarak ittifak kurmanın önemine değinen Habipoğlu, Avrupa Parlamentosu’nda Geleneksel Azınlıklar Grubu ile FUEN ortaklığında oluşturulan Avrupa Diyalog Forumu’na seçilmesi ile birlikte Azınlık’ın sorunlarını Avrupa Parlamentosu’na direkt olarak taşıma fırsatını yakaladıklarını belirtti.

Uluslararası alanda saygın bir sivil toplum örgütü olarak kabul gördüklerini ifade eden Habipoğlu, ABTTF’nin sonuç odaklı lobi çalışmaları sayesinde Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nde Türk Azınlık’ın sorunları ile ilgili olarak kamuoyu yarattıklarını ifade etti. Habipoğlu, Avrupa Konseyi’nde yürütülen çalışmalar sonucunda hazırlanmasına karar verilen İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Komisyonu adına raportör Michel Hunault’un Batı Trakya Türk Azınlığı’nın din özgürlüğü ve diğer insan hakları ile ilgili rapor hakkında bilgi verdi. Habipoğlu, sözkonusu raporların yarattığı etki sayesinde Türk Azınlık’ın sorunlarının Yunanistan Meclisi’ne soru önergeleri ile taşınmaya başlandığını ifade etti.

TRT Avaz ekranlarında yayınlanan “Bizim Sesimiz”in 2 Nisan 2009 tarihli programı, 9 Nisan 2009 Perşembe günü TRT INT kanalında Türkiye saati ile 22.05’te izleyicileri ile tekrar buluşacak. ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu ile Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halim Çavuşoğlu’nun ağzından Batı Trakya Türklerinin sorunlarının dile getirildiği bölümü izleme fırsatı bulamayan ya da bir kez daha izlemek isteyenler bu fırsatı kaçırmasınlar!
GALERİ