ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Hollanda BTTKDD Kurucular Kurulu T.C Lahey Büyükelçiliği’ni ziyaret etti

27.02.2009
Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği Kurucular Kurulu üyelerinden Mustafa Yusuf, Ahmet Kaydır, Hasan Davulcu Nazif ve Şener Kazım, 25.02.2009 Çarşamba günü T.C. Lahey Büyükelçiliği’ni ziyaret etti. Kurucular Kurulu üyeleri T.C Lahey Büyükelçiliği Müsteşarı Hakan Çakıl tarafından kabul edildi.

Aynı gün Amsterdam’da yaşanmış olan elim uçak kazası dolayısıyla çok üzgün olduklarını ifade eden kurucular kurulu üyeleri, T.C Lahey Büyükelçiliği Müsteşarı Hakan Çakıl’a geçmiş olsun dileklerini ve başsağlığı dileklerini ilettiler.

Kurucular Kurulu üyeleri, Hollanda’daki Batı Trakya Türklerinin özverili çalışmaları sonucu kurulmuş olan Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği’nin, kuruluş süreci, amaçları, hedefleri, yapacağı çalışmalar, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunları, Batı Trakya’da yaşanan süreç ve Batı Trakya Türk Azınlığı’nın son durumu hakkında Büyükelçilik Müsteşarı Hakan Çakıl’a bilgi verdiler.

T.C Lahey Büyükelçiliği Müsteşarı Hakan Çakıl “Hollanda’da bulunan Batı Trakya Türklerini aynı çatı altında toplayan Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği’nin, Batı Trakya Türk kültürünün yaşatılması ve Batı Trakya Türklerinin Hollanda’ya uyumları konusunda çok önemli katkılar sağlayacağına inandığını, Avrupa birliği üyesi Yunanistan’da yaşayan Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarına çözüm üretilmesi aşamasında bu tür dernekleşme faaliyetlerinin son derece önemli olduğunu” ifade etti.

Kurucular Kurulu’nun T.C Lahey Büyükelçiliği ziyareti son derece samimi bir ortamda gerçekleşti. Ziyarete katılan Kurucular Kurulu üyeleri, Hollanda’da bulunan Batı Trakya Türklerinin birlik ve beraberlik içerisinde olmasına son derece önem verdiklerini, Batı Trakya Türklerinin kurulmuş olan derneğe yoğun bir şekilde katılmaya devam ettiklerini, Batı Trakya Türklerinin de destekleriyle çok olumlu çalışmalar gerçekleştireceklerine inandıklarını ifade ettiler.
GALERİ