ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF üye dernekleri ziyarete devam ediyor

25.02.2009
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), üye derneklere ziyaretlerine devam ediyor. Başkan Halit Habipoğlu, Başkan Yardımcısı Sami Yusuf ve Disiplin Kurulu Başkanı İsmail Aptioğlu’ndan oluşan ABTTF heyeti, Lüdenscheid Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Halver Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği ve Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti.

ABTTF üyesi dernekleri ziyaret sırasında Başkan Halit Habipoğlu, Batı Trakya sevdalısı dernek başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin Batı Trakya’da yaşayan Türk Azınlık adına yıllardır büyük fedakarlıklar ile yürüttükleri çalışmalardan dolayı tebriklerini ileterek desteklerini sundu.

Halit Habipoğlu, Federasyon’un faaliyetleri ve Batı Trakya Türk Azınlığı ile ilgili güncel konular hakkında bilgi vererek görüşlerini dernek üyeleri ile paylaştı. 2008 yılında 20. Kuruluş yıldönümü kutlayan ABTTF’nin yoğun ve başarılı bir yıl geçirdiğini ifade eden Başkan Habipoğlu, 2009 yılı için gündemin yine yoğun olduğunu ve 2009’un yine uluslararası zeminde yürütülen lobi çalışmaları ile geçecek bir yıl olduğunu ifade etti. Ocak 2009’da Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne çalışma ziyaretinde bulunduklarını söyleyen Habipoğlu, önemli kişiler ile gerçekleştirdikleri görüşmelerde özellikle müftüler sorunu ve „tayinli imamlar yasası“ konusu hakkında bilgilendirmede bulunduklarını belirtti. Avrupa Konseyi tarafından 2009 yılı içerisinde Yunanistan ile ilgili dört raporun yayımlanacağını söyleyen Habipoğlu, raporlardan ilkinin İnsan Hakları Komiseri Hammerberg tarafından yayımlandığını söyledi. Habipoğlu, ilgili raporda 19. Madde sorunu ve dernek kurma özgürlüğü hakkı ile ilgili Yunanistan’a ciddi eleştirilerde bulunulduğunu söyledi. Ayrıca Habipoğlu, gelecek aylarda gerçekleştirilecek faaliyetler ile ilgili olarak bilgilendirmede bulundu.

Batı Trakya’da cereyan eden güncel gelişmeler hakkında bilgi veren Habipoğlu, müftüler sorunu çözülmeksizin atanmış müftülere bağlı olarak çalışacak 240 imamın tamamı Hristiyanlardan oluşan beş kişilik bir heyet tarafından seçilmesi olarak bilinen „tayinli imamlar sorunu“ ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Ayrıca Habipoğlu, PASOK milletvekili Çetin Mandacı’nın taziye mesajında yer alan ifadeleri ve ardından Yunan Parlamentosu’nda yaşanan tartışmalar konusunda bilgi verdi. Son olarak ise Habipoğlu, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç’ın faaliyetleri konusunda PASOK Dışişleri Andreas Loverdos’un verdiği soru önergesine karşılık Dışişleri Bakan Yardımcısı Valinakis’in yanıtı ve Batı Trakya Türk Azınlığı hakkındaki yorumu hakkında görüşlerini aktardı.
GALERİ