ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

7 Mart Seçimleri ve Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu

02.03.2004
7 Mart tarihinde Yunanistan'da yapılacak Genel Seçimler, Batı Trakya Türkleri açısından büyük önem taşımaktadır. Dolayısıyla Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu da çalışmalarını bu yönde sürdürmektedir.

İnternet sitesi üzerinden özellikle yurtdışında memleketlerinden uzakta yaşayan ve Batı Trakya'daki gelişmelere uzak olan Batı Trakyalı soydaşlarımıza yönelik bilgilendirme çalışmaları yürütülmektedir. Seçimin yaklaştığı bu günlerde seçimlere katılanTürk adaylar, adayların ve partilerin azınlığımıza yönelik yürüttüğü çalışmalar ve Batı Trakya'da yaşanan en son, en güncel ve en tarafsız gelişmeler en güvenilir bir şekilde www.abttf.org internet sitesinden takip edilebilmektedir.

Ayrıca yurtdışında yaşayan soydaşlarımızın memleketlerine uzak olmaları ve ulaşımın külfetli olacağı gözönüne alınarak, Federasyonumuz tarafından bu yönde de çalışmalar yapılmaktadır. Almanya çapında yaşayan 20 bin civarındaki Batı Trakyalı soydaşımızın topluca ve uygun bir ücret karşılığı Yunanistan'a giderek oy kullanmasını sağlamak üzere gerekli girişimlerde bulunularak bir organizasyon düzenlenmiştir. Düzenlenen organizasyon, internet sitemiz ve üyemiz bulunan 30 Batı Trakya Türk Derneği aracılığıyla bir bilgilendirme kampanyası aracılığıyla duyurulmuştur.

Düzenlenen kampanya, Batı Trakyalı soydaşlarımızdan büyük ilgi görmüş ve üye derneklerimiz aracılığyla yüzlerce başvuru yapılmış, şu ana kadar 16 üye derneğimiz aracılığıyla yapılan başvurular tarafımıza ulaştırılmıştır. Yapılan başvuruların iletilmesine de devam edilmektedir. Şu ana kadar başvuran soydaşlarımızdan Selanik üzerinden Batı Trakya'ya gidenler dahi vardır. Tüm başvurular büyük bir özenle işleme konmakta ve başvuran tüm soydaşlarımızın 7 Mart Genel Seçimleri'nde Yunanistan'da bulunarak oy kullanmaları sağlanacaktır.

Yürütülen çalışmaların hedefine ulaşması ve 7 Mart Genel Seçimleri'nin Batı Trakya Türk halkı açısından çok başarılı geçmesi hepimizin dileğidir.

Halit Habipoğlu
ABTTF Genel Başkanı