ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği kuruldu

04.02.2009
Bundan kısa bir süre önce kuruluş çalışmalarına başlanmış olan Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği kuruldu. Derneğin kuruluş törenini gerçekleştirmek ve 29 Ocak Milli Direniş Günü'nü anmak için 01 Şubat 2009 Pazar günü Denhaag şehrinde Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği kuruluş töreni ve 29 ocak Milli Direniş Günü 21. yıl anma etkinliği düzenlendi. Düzenlenmiş olan etkinliğe Rotterdam, Leeuwarden, Schiedam, Denhaag, Roosendaal, Utrecht şehirleri başta olmak üzere, Hollanda’nın her bölgesinden yüzün üzerinde Batı Trakya Türkü katıldı. Etkinliğe katılmış olan Batı Trakya Türklerine dernek kurucular kurulu tarafından daha önceden belirlenmiş olan kuruluş takvimine bağlı olarak 29 Ocak Milli Direniş Günü'nün 21. yıl dönümü olan 29 Ocak 2009 Perşembe günü Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği'nin kurulduğu ilan edildi.

Kurucular kurulu adına açılış konuşması için kürsüye gelen Mustafa Yusuf, Hollanda’daki Batı Trakya Türkleri hakkında kısa bir değerlendirmede bulundu ve derneğin kuruluş süreci ile ilgili bir sunum yaptı. Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği'nin internet sitesi olarak faaliyet gösterecek olan, oluşturulma aşamasındaki www.hollandabatitrakyalilar.nl web sayfası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ardından kürsüye gelen Ahmet Kaydır, kurulmuş olan derneğin amaçları ve ne tür çalışmalar yapacağı konusunda katılımcılara bilgi verdi. Ahmet Kaydır’ın ardından söz alan Orhan Kuru Sali, 29 ocak Milli Direniş Günü, 29 Ocak Milli Direniş Günü'nü meydana getiren süreçler ve o dönemde yaşanmış olanlar ile ilgili bir sunum yaptı. Son olarak kürsüye gelen İbrahim Emin, katılımcılara Batı Trakya Türklerinin merhum lideri Dr. Sadık Ahmet’in hayatını anlatan bir sunumda bulundu.

Konuşmaların ardından, Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği kurucular kurulunu oluşturan Hasan Davulcu Nazif, Ahmet Kaydır, İbrahim Emin, Hasan Hatip, Orhan Kuru Sali, Şener Kazım ve Mustafa Yusuf sırasıyla kürsüye gelerek katılımcılara kendilerini tanıttılar ve kurulmuş olan dernek ile ilgili görüşlerini belirttiler. Etkinliğe katılmış olan Batı Trakya Türkleri, uzun zamandır böyle bir derneğe ihtiyaç olduğunu, Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği'nin kurulmuş olmasından dolayı çok memnun olduklarını, bu derneğin önemli bir boşluğu dolduracağını ifade ettiler.
GALERİ