ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Uluslararası Batı Trakya Türkleri Araştırmaları Kongresi Münih’te yapıldı

04.02.2009
Kısa Adı BATTAM olan Batı Trakya Türkleri Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen III. Uluslararası Batı Trakya Türkleri Araştırmaları Kongresi 31 Ocak–1 Şubat 2009 tarihlerinde Münih’te Park Otel Kongre Salonu'nda gerçekleştirildi.

Uluslararası etkinliğe Türkiye, Yunanistan (Batı Trakya), Azerbaycan, Almanya, Hollanda, İsviçre, Irak, Bulgaristan, Bosna-Sancak, Kırım ve Çeçenistan’dan bilim adamları, temsilciler katılmışlardır.

2005 ve 2007 yıllarında gerçekleştirilen ilk iki kongrede olduğu gibi bu kongrede de Batı Trakya ile ilgili farklı konular bilim adamlarınca tartışıldı. Bu yılkı kongrede akademik katılımın artması, ele alınan konuların çeşitliği, Batı Trakya Türkleriyle ilgili ilk kez ortaya çıkartılan bilgiler ilgiyle karşılanmış olup bir kitapta toplanacaktır.

Yine bu yılkı kongreye Türkiye’nin üniversite dışında, farklı ülkelerden üniversiteler ve araştırma merkezleri gönüllü olarak katılmışlardır. Bilim dünyasında büyük ilgi toplayan, uluslararası literatüre göre dördüncüsü rutin olarak 2011 yılında gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

Kongreye T.C. Münih Başkonsolosu Sayın Ali Rıfat Köksal, Münih Konsolosu Taner Tavas, Münih Konsolosluğu Eğitim Ataşesi Mahmut Haçkalı, Gümülcine Eski Konsolosu ve Stuttgart Başkonsolosu Sayın Ümit Yardım ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Sayın Mahmut Evkuran ve diğer yetkililer ve çok sayıda izleyici katılmışlardır.


BATTAM
BASIN MERKEZİ
GALERİ