ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Meclis Baskani Apostolos Kaklamanis ile Dedeagaç Metropoliti Anthimos arasinda yasanan söz düellosu

18.08.2003
Gümülcine'de yayinlanan Hronos (asiri sag egilimli, 3000 tirajli) gazetesinin 18 Agustos 2003 tarihli nüshasinin yorumlar sütununda yer alan bir yazinin çevirisi.

Trakyalilar VI. Evrensel Kongresi'nde Millet Meclisi Baskani Apostolos Kaklamanis ile Dedeagaç Metropoliti Anthimos arasinda yasanan söz düellosu ve bu olayin kitle iletisim araçlarinda yer alis sekli, Yunan Trakyasinda "müslüman" azinligin yasam kosullari hakkinda hükümetin ve muhalefetin ne denli bilgisiz olduklarini göstermektedir.

Neymis efendim? Trakyalilar Kongresi'nde azinligin da temsil edilmesi gerekliymis. Peki azinligin hangi lideri, (Bati) Trakya'nin kültürel, manevi ve ekonomik kalkinmasina ilgi göstermistir. Ya da söyle soralim: Bu liderlerden kaçi bu istikamette faaliyet göstermektedir? Onlar hep, "Bati Trakya" Türkleri'nin Kongrelerine, Islam Ülkeleri Konferansi'na ve kendilerini "Trakya Türkleri" olarak tanimlayan Avrupa'daki (Bati) Trakya "Müslümanlari"nin toplantilarina katilmayi yegliyorlar. Bütün bu kisilerin sahip olduklari fikir ve düsünce ise, "kurtarilmamislik" ve "bölgenin Kibrislastirilmasi" temeline dayanmaktadir.

Evet, yasal müftüler, Trakyalilar Kongresi'ne, azinligin temsilcileri olarak davet edilmelidirler ve bu iyi de olur. Böylece, bölgede gettolar bulunduguna, ayirimlar yapildigina iliskin söylentiler son bulur. Böylelikle biz de birbirimizin gözünü oymaktan belki vazgeçeriz