ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF, 20. Kuruluş yılını tüm Batı Trakya Türkleri ile birlikte kutlamaya hazırlanıyor

11.12.2008
28 Şubat 1988 tarihinde yedi derneğin Almanya Batı Trakya Türk Federasyonu’nu oluşturmasının ardından bugün bünyesinde 30 dernek bulunan Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF), 20. Kuruluş yıldönümünü 3 Ocak 2009 tarihinde Dortmund Beyaz Saray’da kutlayacaktır.

20 yildir Batı Trakya Türk azınlıgının haklari icin uluslarasi alanda üst kuruluş olarak faaliyetlerini sürdüren ABTTF bircok ilke imza atmıstır. Avrupa Halkları Federal Birliği(FUEN) ve Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konsey(BM ECOSOC) üyesi uluslararası sivil toplum örgütü olarak onyıllardır Batı Trakya Türk Azınlığı adına mücadele vermektedir. Bu mücadelenin 20.Kuruluş yılını kutlayacağımız etkinlik, saat 17.00 de başlayacaktır. Batı Trakya’dan saygın konukların katılımı ile şereflendireceği özel etkinlikte, ABTTF üyesi derneklerin folklor ekipleri tarafından folklor gösterileri sergilenecektir. Ardından sahne alacak Batı Trakya’nın yıldızı Grup Yeni Doğuş ile Batı Trakya Türklerinin yakından tanıdığı ve severek dinlediği TRT Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı Rüstem Avcı, Rumeli türküleri ile bizleri onurlandıracaktır.

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını uluslararası alanda duyurmak ve bunların çözümüne yönelik faaliyetlerde bulunmak üzere kurulan Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), kuruluşundan bugüne kadar geçen 20 yıllık süreçte azınlığımızın Avrupa’daki gönüllü elçisi olmuştur. Üstlendiği misyonun bilincinde olarak ABTTF, yıllardır gerçekleştirdiği pek çok başarılı uluslararası girişim ve yürüttüğü lobi faaliyetleri ile Azınlığımızın sorunlarının çözüme kavuşması doğrultusunda önemli başarılara imza atmıştır. ABTTF’nin Avrupa genelindeki üye dernekleri ile koordinasyon içerisinde düzenleyeceği Kuruluş Yıldönümü etkinliği, Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türkleri arasındaki var olan dostluk ve kardeşliği, birlik, beraberlik ve dayanışmayı pekiştirecek, toplumsal ve kültürel bilincin gelişmesinde katkıda bulunacaktır.
GALERİ