ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Avrupa’da yasayan Bati Trakya Türk Azinligi’nin temsilcisi yalniz Avrupa Bati Trakya Türk Federasyonu’dur

29.06.2003
Witten, 29 Haziran 2003

Avrupa’nin çesitli ülkelerinde yasayan Bati Trakya Türk Azinligi’nin temsilcisi yalniz Avrupa Bati Trakya Türk Federasyonu’dur

Dedeagaç'ta I Gnomi gazetesi (2 Haziran2003) ve Gümülcine’de Paratiritis gazetesinde (3 Haziran 2003) yayinlanmis olan haberlere göre, Yunan Trakya Federasyonun Stutgart’ta düzenlemis oldugu etkinlige, Bati Trakya'nin tayinli üç müftüsü ve Nürnberg yakinlarinda kurulmus olan (Heilsbron) „Club Gümülcine (Komotini)“ dernek Baskani katilmislar.

Bu tür etkinliklere Bati Trakya bölge basininda yer ayrilmasi, bizler yurt disinda yasayan Türk ve Helen Yunan Vatandaslari tarafindan memnuniyetle karsilanmaktadir.

Ancak, sözkonusu etkinlikte, Avrupa'da yasayan Bati Trakya Türkleri, „Club Gümülcine (Komotini)“ baskani tarafindan temsil edilmis gösterilmesi, biz Avrupa Bati Trakya Türk Federasyon yönetim kurulu olarak saskinliga ugradigimizi ve gerçegi yansitmadigi tarafimizdan belirtilmektedir.

Dolayisiyla 5.000 üyesi bulunan 30 dernegin üst kurulusu olan “Avrupa Bati Trakya Türk Federasyonu” Avrupa’nin çesitli ülkelerinde yasayan tüm Bati Trakya Türk Azinligi’ni temsil etmektedir.

Azinligimizin yillar boyu vermis oldugu mücadele sonucu elde edilen vatandaslik haklarimizin saglanmasi ile bilrlikte (kaldirilan agir baskilar), ülkemiz Yunanistan Bati Trakya Türk toplumundan uzak duran ve ekonomi durumu iyi olmayan insanlarimiza maddi ve manevi destek’te bulunup "Club Gümülcine (Komotini)", "Club Iskece (Xanthi)“ gibi isimler altinda dernekler kurdurulmaktadir.

Sözkonusu derneklerin, Avrupa Yunan Trakya Federasyonu’na üye yapmak ile Yunanistan ve Almanya’daki kamuoyuna Bati Trakyadaki Azinligin Türk degilde Helen Müslümanlari oldugu gösterilmek istenmektedir. Ayrica Avrupa Bati Trakya Türk Federasyonu'nu ve camiasini muatap disi birakilmak istenildigi görülmekte. Degisik Kültürlere sahip olan Avrupa'nin Anayasasi AB Dönem Baskanligi yapan ülkemiz tarafindan dünya kamuoyuna duyurulurken, halen Bati Trakya’da Azinligin Türk degilde Müslüman olduguna iddia etmesi üzücü, ancak bir gercektir.

Biz Avrupa Bati Trakya Türk Federasyonu olarak ülkemiz Yunanistan’i Türk Azinligin uluslar arasi ve ikili anlasmalarla güvence altina alinmis haklarina iliskin sorumluluklarini yerine getirmeye ve Sivil Toplum Örgütleri’ni de dialoga davet ediyoruz...