ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Aga Denktaş’ı destekliyor!!!

07.03.2003
Iskeçe'de yayinlanan Efimerida gazetesinin 7 Mart 2003 tarihli nüshasinda yer alan bir haberin çevirisi.

Aga Denktaş’ı destekliyor!!!

Kendini dini lider olarak tanimlayan Mehmet Emin Aga, Yunan aleyhtari yeni safsatalar ortaya atti. Dün sabah saatlerinde -ajanvari bir sekilde- Ankara'ya dogru yola çikan Aga, bugün de Ankara'dan "sahte" devletin lideri Rauf Denktas'i desteklemek amaciyla düzenlenecek mitinge katilmak üzere "isgal" altindaki Kibris'a geçti.

Güney Kibris'ta yayinlanan "Simerini" gazetesinde yer alan bir habere göre, Mehmet Emin Aga, Iskeçe müftüsü sifatiyla sahte liderin yandaslarinin düzenledikleri mitingde hazir bulunacak.

Aga her ne kadar ciddi saglik problemleriyle karsi karsiya ise de, anlasilan o ki, Kibris sorununa siyasi çözüm bulunmasi girisimleri çerçevesinde Ankara ve militarist çevrelerin izledigi çizgide üstlendigi rolü mükemmel bir sekilde yerine getiriyor.

Sunu belirtmekte yarar var ki, son dönemlerde Aga'nin Türkiye'ye gerçeklestirdigi ziyaretler oldukça siklasti. Bu da gösteriyor ki, komsu ülke, Yunanistan'daki isbirlikçilerine iliskin politikasinda degisiklik yapiyor. Evet, yeni Baskonsolos Hüseyin Avni Botsali'nin baslangiçta kendisine yönelik olarak mütereddit bir yaklasim sergilemis olmasina karsin Aga simdi yeni roller üstlenmektedir.