ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Yunan Pomak dayatmasına karşı çıkan gazetemize 50 bin Evro ceza

20.10.2008
İskeçe’nin Çok Hâkimli Asliye Hukuk Mahkemesi, Pomakça kitap yazarı Nikos Kokas’ın gazetemize açtığı 80.500 Evroluk tazminat davasını karara bağlayarak gazetemizi 50 bin Evro tazminat ödemeye mahkûm etti. Gazete olarak karara itiraz edip davayı bir üst mahkemeye taşıyacağız.

Nikos Kokas, Yunan-Pomak derneğinin kuruluşuyla ilgili yaptığımız ve ismi geçen bir haberde, hakkında yalan haber yapıldığı ve şahsına hakaret iddiasıyla gazetemize dava açmıştı.

Kendisinin Azınlık içerisinde Prodromos Emfiyecioğlu’nun adamı olarak bilindiği ve (yazdığı kitaplarla) Yunan-Pomak Derneği’ne lojistik destek sağladığı belirtilen haberi Nikos Kokas yalan ve hakaret sayarak şikâyetçi olmuştu. Kokkas’ın şahidi mahkemede, kendisinin bu haberden sonra Azınlık kamuoyu önünde küçük düşürüldüğü ve hedef haline geldiği için Azınlık içerisinde rahat hareket edemez duruma geldiğini belirtmişti.

Mahkeme, Kokkas’ın lehine karar vererek gazetemizin ilgili haberinin asılsız olduğuna ve Azınlığın bir bölümünü aleyhine harekete geçirerek Kokkas’a zarar verdiği için maddi ve manevî açıdan 50 bin Evro ile tazmin edilmesine hükmetti.

Tarafımıza tebliğ edilen gerekçeli kararın ilgili kısımlarını yayımlıyoruz. Gazete olarak karara itiraz ederek bir üst mahkemeye müracaat edeceğiz.

Öte yandan 14 Ekim Salı günü Yunan-Pomak derneğinin baş yöneticileri Tahir Konte ve Sebahattin Karahoca’nın şikâyeti üzerine İskeçe savcısının aleyhimize açtığı kamu davası görüşülecektir. Devletin savcısı gazetemizin Yunan-Pomak derneğiyle ilgili yaptığı yayınlardan dolayı, bölgenin barışını ve toplumun huzurunu bozmakla suçluyor.

Millet Gazetesi

GALERİ