ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Türk Baskonsolosun bölgede ne yapmaya çalistigini çok merak ediyorum.

22.03.2003
Iskeçe'de yayinlanan I Efimerida (sol egilimli, 2000 tirajli) gazetesinin 22 Mart 2003 tarihli nüshasinin yorumlar sütununda yer alan bir yazinin çevirisi.

Türk Baskonsolosun bölgede ne yapmaya çalistigini çok merak ediyorum.

Hele hele, belediyelere gerçeklestirilen bu ziyaretlerin protokoler-nezaket ziyaretleri olmakla sinirli kalmayip, müslümanlarin meskun bulunduklari yerlesim birimlerini de kapsayacak sekilde genis tutulmak suretiyle, bu yerlesim birimlerindeki müslümanlarin Türk olduklari kabul ediliyormuscasina (- Allah askina, böyle bir sey mümkün olabilir mi-) gerçeklestirilen temaslara sasmamak elde degil!!! Belediye Baskanlarina yöneltmek istedigim gayet net bir soru var:

Efendiler! Niyeti malum bir yabanci ülke diplomatinin, belediyeniz sakinleri Helen müslümanlar arasinda kargasa-rahatsizlik yaratacak ve bölgedeki Helen hristiyanlarin da güvensizlik duygusuna kapilmalarina yol açacak türden bu gibi ziyaretlerini neden kabul ediyorsunuz?

Türk Baskonsolos resmi düzeyde pek çok ziyaret gerçeklestiriyor. Baskonsolosun bu ziyaretleri maalesef bizim zaman zaman yazdiklarimizi dogrular niteliktedir.

Baskonsolos önceki gün Yenice (Vistonida) Belediye Baskanini, dün Inhanli (Topiro) Belediye Baskani'ni, daha önce de Mustafçova (Miki) Belediye Baskanini ziyaret etmisti.

Baskonsolos, acaba Bulustra (Avdira) ve Yeniköy (Stavroupolis) Belediye Baskanlarini da ziyaret edecek mi?

Simdi Sayin Baskonsolos tüm bu ziyaretlerin "diplomatik" tanisma ve nezaket mantalitesi çerçevesinde gerçeklestigine inanmamizi istiyor.

Biz Amerikaliya benziyor muyuz?