ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Terörü siddetle kınıyor

01.12.2003
15 ve 20 Kasım 2003 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilen, insanlar arasında var olan dostluk, kardeşlik ve dini hosgörü ortamını hedef alan, onlarca kişinin ölümüne ve yüzlerce kişinin de yaralanmasına yol açan bombalı saldırı olayları bütün dünya insanlarını olduğu gibi bizleri de derinden üzmüştür.

Bizler, Batı Trakya Türk Toplumu olarak, yıllar boyunca haklarımızın elimizden alınmış, kimliğimiz değiştirilmek istenmiş ve hatta zaman zaman bizlere karşı yağmalama ve yaralamalara varan şiddet olayları yaşanmış olsa da, herzaman şiddete hele hele teröre tamamen karşı olduk. Haklarımızı yasal ve uluslararası yollardan arayarak, başarılı olduk ve hakların hiçbir şiddete başvurulmadan da geri alınabileceğinin ve savunulabileceğinin en güzel örnegini verdik. Dolayısıyla din, dil ve ırk farkı gözetmeden bir arada mutlu bir şekilde yaşayan Türk toplumunun huzurunu bozmaya yönelik bu terör olaylarını şiddetle kınıyor, tüm insanları bu ve benzeri şiddet ve terör olaylarına karşı elele mücadele etmeye cağyrıyoruz.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu olarak bu insanlık dışı saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, acılı yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyor, saldırıda yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Türk Milleti'nin bu büyük acısını paylaştığımızı ve her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz.

Saygılarımızla,

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Yönetim Kurulu