ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Yerel yöneticilerin Iskeçe Türk Birligi ve Gümülcine Türk Gençler Birligi'nin düzenledigi bayram eglencelerine katilmalari

24.02.2003
Hronos Gazetesi 24 Subat 2003 tarihli nüshasının yorumlar sütununda yer alan bir yazının çevirisi

Yerel yöneticilerin Iskeçe Türk Birligi ve Gümülcine Türk Gençler Birligi'nin düzenledigi bayram eglencelerine katilmalari

Yerel yöneticilerimiz seçim öncesinde vermiş oldukları vaatleri yerine getirmek amacıyla, bir taraftan Gümülcine Türk Gençler Birliğini (metinde aynen), dolaylı, ya da dolaysız yoldan, tanıma anlamına gelebilecek faaliyetlerde bulunurken, diğer yandan yerel yönetimin muhtelif kademelerini azınlık mensuplarına teslim etmekteler.

Seçilmiş yerel yöneticilerimizin Kurban Bayramı vesilesiyle bir süre önce İskeçe'nin "Politia" gazinosunda katıldıkları eğlencede "Türk" tanımlaması pek çok kez kullanıldığı halde, bir kez olsun ne Yunan, ne de Yunanistan ibaresi kullanıldı. Yöneticilerimizin Gümülcine'de de düzenlenen benzer etkinliğe katılıp katılmadıklarını ve 2000-3000 Euro'luk bağışlarda bulunup bulunmadıklarını kesin olarak bilemiyoruz.

Politikacılarımız, attıkları her adımda, geçmişi, bugünü ve geleceği düşünmek zorunda olduklarını hiçbir zaman unutmamalılar.

Bu arada şunu da belirtelim ki, (Batı) Trakya'da politikayla ilgilenen Türk kökenli müslümanlar, bu tür etkinliklere katılmak suretiyle bölgedeki "müşterek yönetimi" gözle görülür bir hale getirmek için talimat almış bulunuyorlar.

Bizim politikacılarımız ise, yasadışı "Türk Birliği"nin bizzat katılmış oldukları etkinliği hakkında küçümseyici sözler sarfetmek suretiyle, geceye iştiraklerini önemsizmiş gibi göstermeye çalışıyorlar.