ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Gümülcine'de yayinlanan Hronos gazetesinin 15 Ocak 2003 tarihli nüshasinin yorumlar sütununda yer alan bir yazinin çevirisi:

15.01.2003
Gümülcine'de yayinlanan Hronos gazetesinin 15 Ocak 2003 tarihli nüshasinin yorumlar sütununda yer alan bir yazinin çevirisi:

Taninmis Türk gazetelerinden "Milliyet"te Tahsin Aksu imzasiyla yayinlanan bir yazida çok ilginç hususlara yer verilmistir.

Sözkonusu yazida azinlik mensuplarinin sorunlarina deginilmis, bu çerçevede müslümanlarin 1996 yilindan itibaren dükkan açma hakkina sahip olduklari örnek gösterilmistir. Ancak herkesin bildigi gibi, Yunanistan'da hiçbir zaman ve hiç kimseye dükkan açmasi için bir sinirlama getirilmemistir. Zaten Gümülcine'deki dükkanlarin büyük bölümünün müslümanlara ait olmasi da bu durumun en güzel kanitidir.

Yazida ayrica Veli adinda bir beyin, üniversiteden mezun olan arkadaslarinin 15 yildan beri eczane açma ruhsati beklediklerini öne sürdügü belirtiliyor. Ancak bilindigi gibi bu insanlarin çogu lise mezunu dahi degillerdir ve eczane açabilmek için Türk üniversitelerinde okuyarak aldiklari belgeler sahteydi.

Milletvekili Ahmet Mehmet ise, olaylari daha da trajik hale getirerek, müslümanlarin geçmiste telefon karti bile alamadiklarini söylemis.

Askolsun bizim Mehmet Efendi'ye. Ne zaman yasandi tüm bu yalanlar?

Allah'tan korkmuyor musun? Telefon karti satmak için kimlik karti sorup, dinini ögrenmek isteyen büfecinin adi ne?

Bir baskasi da, azinlik mensuplarina, ilkokullara Türk ögretmen seçmeleri için izin verilmediginden yakiniyor. Hristiyanlara istedikleri ögretmenleri seçme hakki veriliyormuymus ki, müslümanlar böyle bir hak istiyorlar?

Özel bir azinlik radyosunda çalisan bir bayan da, 5-6 yil öncesine kadar, bazilarinin evlerinin taslandigini belirtmis. Ancak, bu kisiler simdi radyo istasyonunu telefonla arayarak, Türkçe sarki istiyorlarmis.

Madem öyle, Sanay isimli bu hanimefendi, bazilarinin da küçük kiliseleri kirip döktüklerinden, kirlettiklerinden ve yaktiklarindan neden hiç söz etmemis?

Tavuk, suyunu içince Allaha sükretmek için önce gökyüzüne bakar. Anlayacaginiz, tavuk bile bu kadar nankör degil!