ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Türk Gençler Birligi'nin eglence gecesi

28.01.2003
Gümülcine'de yayinlanan Hronos gazetesinin 28 Ocak 2003 tarihli nüshasinda yer alan bir haberin çevirisi.

Türk Gençler Birligi'nin eglence gecesi

Isminde "Türk" ibaresini kullandigi için Gümülcine "Müslüman" Gençler Birligi aleyhine açilan davada Yargitay'in karari henüz açiklanmamis oldugu halde dernek yöneticileri bir eglence gecesine iliskin Yunanca olarak bastirdiklari davetiyeleri kentimiz yerel yöneticilerine göndermislerdir.

Sözkonusu davetiyede tahrikkar biçimde, dernegin yasaklanmis adi olan "Gümülcine Türk Gençler Birligi" ifadesi yer almamis olsaydi, bunda hiçbir kusur aranmayacakti.

Öte yandan, davetiye gönderilenlerin bu konuda hassasiyet gösterecekleri ve henüz Yargitay'da davasi görüsülmekte olan bir dernegin etkinligine katilmayacaklari kanaatini tasiyordu.

Fakat beklenen olmadi. Gerek yerel yöneticiler, gerek yerel seçimlerde aday olan kisiler davete katildilar ve etkinlikte satilan piyango biletlerinden almayi da ihmal etmediler.

Yerel yöneticilerimizden biri azinliga sirin gözükmek amaciyla (Rodop Valisi Aris Giannakidis) sözkonusu etkinlikte 3500 Euro bagista bulundu. Diger davetliler bu fiyati daha da arttirdilar. Bu bagisi da, azinligin gerçekten baris isteyen ve bunun disinda baska bir seyle ilgilenmeyen kismi için degil, Kemal'in (Bati) Trakya'ya iliskin istekleri dogrultusunda yasayan ve bürolarinda Türk Bati Trakyasi bayraklarini muhafaza eden bölümü için yaptilar.

Herhangi bir köyümüzdeki bir dernek tarafindan düzenlenecek benzer bir etkinlikte de yerel yöneticilerimiz acaba bu kadar eli açik davranacaklar mi? Piyango biletlerine bu kadar kolay bir sekilde 3500 Euro verebilecekler mi?