ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Aris Papadopoulos:

15.03.2003
Iskeçe'de yayinlanan Mahitis (asiri sag egilimli, 300 tirajli) gazetesinin 15 Mart 2003 tarihli nüshasinda yer alan bir haberin çevirisi.

Aris Papadopoulos: "Bekledigimden çok daha iyi bir manzarayla karsilastim"

Dogu Makedonya-Trakya Bölge Genel Sekreteri Aris Papadopoulos, daglik bölgede hayata geçirilen çalismalari yakindan incelemek amaciyla Iskeçe Ilinde temaslara basladi.

Bölge Genel Sekreteri önce 1 ve 2 No'lu azinlik ilkokullarini ziyaret etti. Papadopoulos Okul Aile Birliklerinin Baskanlari ve ögretmenler ile görüserek, sorunlari hakkinda bilgi aldi.

1 No'lu azinlik ilkokulu ögrencileri tarafindan büyük bir coskuyla karsilanan Genel Sekreter, Azinlik Okullari Koordinatörü Savvas Marangos ile birlikte, Okul Müdürü'nün bürosunda düzenlenen toplantida Okul Aile Birligi yöneticilerinin ve ögretmenlerin sorunlarini büyük bir dikkatle dinledi.

Okul Aile Birligi Baskani sabik milletvekili Birol Akifoglu, okulu ziyareti için Bölge Genel Sekreteri'ne tesekkür ederek, "Bugüne kadar hiç kimse azinlik okulunun sorunlarina ilgi göstermedi" dedi ve acil çözüm bekleyen sorunlarin bir an önce çözümlenmesini istedi.

Okul Aile Birligi yetkililerinin ve ögretmenlerin dile getirdikleri sorunlari dinleyen Genel Sekreter, bunlarin çözümü için elinden geleni yapacagini belirtti. Ayrica, okul binalarinin iyilestirilmesi konusunun yeni yasa ile birlikte çözüme kavusturulacagini ifade etti.

Genel Sekreter yaptigi açiklamada ayrica, ziyaret ettigi azinlik okullarini beklediginden daha iyi durumda buldugunu belirterek, "Çok sayida ögretmenin çalistigi her iki okulda da memnuniyet verici bir manzarayla karsilastim" dedi.

Bölge Genel Sekreteri daha sonra Mustafçova (Miki), Ketenlik (Kentavros), Gökçepinar (Glafki) ve Memkova (Medusa) daglik bölgelerini ziyaretle incelemelerde bulundu.

Genel Sekreter bugün de önce Sinikova (Satre) ve Pasavik'i (Pahni) ziyaret edecek, daha sonra Gökçeler'de (Selero) Nahiye Müdürü Birol Ince Mehmet ile görüsecek.