ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Kelimeler Birol Akifoglu'nu rahatsiz ediyor!!!

26.02.2003
Kavala'da yayinlanan Tahidromos gazetesinin 26 Subat 2003 tarihli nüshasinda yer alan bir haberin çevirisi.

Kelimeler Birol Akifoglu'nu rahatsiz ediyor!!!

"YDP Iskeçe sabik milletvekili Birol Akifoglu hiç neden yokken sorun yaratma çabasi içerisine girdi.

Birol Akifoglu, Karaçanlar (Simantra) köyünde ögrenci velileri, 3. ilkokul ögrencileri ve Iskeçe Il Meclisi'nin müslüman üyeleri ile görüstü. Sözkonusu görüsmede, Akifoglu, velilerin okullardaki kitaplara iliskin sikayetlerini dinledi. Il meclisi üyesi Türkes de, "Kitaplarda hiç bilinmeyen kelimeler var. Ancak bu kitaplar tüm azinlik okullarina dagitiliyor. Kitaplarda yer alan kelimeler Türkçe degil. Sözlükte bu kelimeleri bulamiyorum" dedi.

"Müslüman Çocuklar Merkezi" (metinde aynen) sorumlusu bu iddialara cevaben, "Azinlik çocuklarina dagitilan sözkonusu kitaplar, Pedagoji Enstitüsü ve ayrica Milli Egitim Bakanligi tarafindan onaylanmistir. 2000 yilindan beri okutulan bu kitaplara neden simdi tepki gösterildigini anlamiyorum. Eger istiyorlarsa aileler Merkezimize basvurarak, sikayetlerini dile getirebilirler" dedi.

Bu noktada belirtmek isteriz ki, Yunanistan Milli Egitim Bakanligi tarafindan hazirlanan sözkonusu kitaplar, komsu ülkenin (Türkiye) yetkili kurum ve kuruluslari tarafindan onaylanmis ve ondan sonra okullara dagitilarak müslüman çocuklarin egitimi için kullanilmaya baslanmislardir.

Bu kitaplar yaklasik 2-3 yildan beri okutulurken azinlik sabik milletvekili Birol Akifoglu simdi kalkmis, durduk yere sorun çikartmaya çalisiyor."