ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

14. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası Almanya’nın Münih şehrinde düzenleniyor

02.06.2008
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Dr.Sadık Ahmet Futbol Turnuvası“nın 14’üncüsü bu yıl 7 Haziran 2008 Cumartesi günü Bavyera Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Münih’in ev sahipliğinde gerçekleşecektir. Her yıl olduğu gibi Almanya ve İngiltere’deki Batı Trakya Türkleri dernek takımlarının yanısıra bu yıl Yunanistan ve Türkiye’deki Batı Trakya Türkleri futbol takımlarının da davet edildiği 14. Dr Sadık Ahmet Futbol Turnuvası’nda Batı Trakya Türk Azınlığı’nın unutulmaz lideri Dr. Sadık Ahmet saygı ve özlem ile anılacaktır. Futbolun Batı Trakya Türk Azınlığı için birleştirici bir özelliğe sahip olduğu turnuvada Batı Trakya Türk Azınlığı görsel ve işitsel etkinliklerle tanıtılacaktır. Gün boyunca Batı Trakya’ya özgü yemeklerin sunulacağı turnuva gece eğlencesi ile sona erecektir. Futbolun biraraya getireceği Batı Trakyalı Türkler arasında dostluk, dayanışma ve beraberlik pekişerek Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sesi bu etkinlikte hep birlikte duyurulacaktır.

Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği Münih’in ev sahipliğinde düzenlenecek 14. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası 10 takımın katılımıyla gerçekleştirilecektir. Takımların yer aldığı gruplar aşağıdaki gibidir:

A. Grubu
1. Münih
2. Schwabach
3. Herzogenaurach
4. Feuchtwangen (1. Takım)
5. Höchst

B. Grubu
1. Lauf
2. Homburg Saar
3. Feuchtwangen (2. Takım)
4. Schweinfurt
5. Meschede

14. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası ile ilgili bir açıklama yapan ABTTF Başkan Yardımcısı ve Sosyal ve Sportif Faaliyetler Sorumlusu Sebaytin Mümin, “24 Temmuz 1995 tarihinde, Lozan Anlaşması’nın yıldönümünde şüpheli bir trafik kazası sonucunda kaybettiğimiz Dr. Sadık Ahmet’i özlem ve saygı ile anıyoruz. Onun adına bu yıl 14’üncüsünü düzenleyeceğimiz futbol turnuvası ile Batı Trakya Türk Azınlığı’nın lideri Dr. Sadık Ahmet’i ve fikirlerini yeni nesil Batı Trakyalı Türklere aktaracağız. Futbolun Batı Trakya Türk Azınlığı’nı biraraya getireceği turnuva, Azınlık için birlik ve beraberlik günüdür. Azınlık böyle günlerde biraraya gelerek dostluk ve dayanışma sergiler. Bu yılki turnuvada gerçekleştirilecek Batı Trakya Türk Azınlığı’nın tanıtılmasına yönelik görsel ve işitsel etkinlikler ile Azınlığımızın sesini daha geniş kitlelere duyurmayı amaçlıyoruz. Elde edeceğimiz başarı Azınlığımızın başarısı olacaktır.” şeklinde konuştu.
GALERİ