ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Savaş başladı

18.01.2003
Gümülcine'de yayınlanan Patrida (YDP yanlısı, 3000 tirajlı) gazetesinin 18 Ocak 2003 tarihli nüshasının yorumlar sütununda yer alan bir yazının çevirisi ikinci maddede sunulmuştur.

Savaş başladı

Rodop İl meclisi üyesi Ahmet Hacıosman, şimdiki milletvekili Galip Galip'in yerine azınlık milletvekili olarak seçilme arzusunu açığa vurmaya başladı.

PASOK'un önümüzdeki genel seçimlerde Rodop İlinde sadece bir milletvekili seçeceği gözönünde bulundurulduğunda, adaylar arasındaki mücadelenin sert geçmesi beklenmektedir. Nitekim, Trakya'nın Sesi gazetesinin 8 Ocak 2003 tarihli bir yazısında da bu vurgulanmaktadır.

Patrida gazetesinin haberlerine göre, Hacıosman, Rodop eski Valisi Stergios Stavropoulos'u hesaba katmadan plan yapmaktadır. Zira Stavropoulos, 8 yıl boyunca bölgeye yaptığı hizmetlerden dolayı komşu ögenin (azınlık kastedilmektedir) tercihini kazanacağını ileri sürmektedir. Hatta kendisine hizmet etmek ve yardımcı olmak için şimdiden söz verenler bile varmış.

Yani demek istiyoruz ki, bu konuda herhangi bir tahmin yürütmek için vakit henüz erken. Çünkü ne de olsa, seçimlere en azından bir yıl var. Dereyi görmeden paçayı sıvamak doğru olmasa gerek...