ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

14. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası Münih’te

30.04.2008
7 Haziran 2008 Cumartesi günü Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) tarafından geleneksel “14. Dr.Sadık Ahmet Futbol Turnuvası“ düzenlenecektir. Bavyera Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Münih’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan 14. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası’na her yıl olduğu gibi Almanya ve İngiltere’deki Batı Trakya Türkleri dernek takımlarının yanısıra bu yıl Yunanistan ve Türkiye’deki Batı Trakya Türkleri futbol takımları da davet edildi. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın unutulmaz lideri Dr. Sadık Ahmet’i anmak, onun fikirlerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacı ile onun adı ile düzenlenen turnuva Batı Trakya Türk Azınlığı’nın tanıtılmasını hedeflemektedir. Futbolun Batı Trakya Türk Azınlığı için birleştirici bir özelliğe sahip olduğu turnuvada amaç Batı Trakyalılar arasındaki bağı güçlendirmektir.

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın birlik ve beraberlik günü

Münih Batı Trakya Türkleri Derneği’nin ev sahibi olarak organize ettiği 14. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası Batı Trakyalılar için birlik ve beraberlik günüdür. Bundan dolayı Münih Batı Trakya Türkleri Derneği Dr.Sadık Ahmet’i saygı ve özlem ile anacağı bu günde Dr.Sadık Ahmet’i ve Batı Trakya Türk Azınlığı’nı tanıtıcı görsel ve işitsel bir etkinlik düzenleyecektir. Gelenek haline gelmiş Dr.Sadık Ahmet Futbol Turnuvası ile daha büyük kitlelerin dikkatini çekmek, böylelikle Batı Trakya Türk Azınlığı’nı ve Dr.Sadık Ahmet’i daha geniş kitlelere tanıtmak amacı ile bu yıl yazılı ve görsel basın turnuvaya davet edilmiştir. Gün boyunca Batı Trakya’ya özgü yemeklerin tanıtılacağı etkinlik gece eğlencesi ile devam edecektir. Böylelikle futbolun biraraya getirdiği Batı Trakyalılar arasında dostluk, dayanışma ve beraberlik pekişecek Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sesi bu etkinlikte hep birlikte duyurulacaktır.

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın birlik ve beraberlik günü olan 14. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası’nda ABTTF üyesi tüm dernekler ve tüm Batı Trakyalılar ile buluşmak isteriz.



GALERİ