ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Türkiye'de temsilciler atadı

28.02.2008
Avrupa ve Dünya çapında Batı Trakya Türk Azınlığı ile ilgili uluslararası faaliyetlerini sürdüren Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) anavatan Türkiye’deki Batı Trakya Türk dernekleri ve Türkiye’de yaşayan Batı Trakya Türkleri ile daha yakın işbirliği içinde olabilmek amacıyla İstanbul, Ankara ve Bursa’da birer temsilci atadı. ABTTF’nin İstanbul temsilciliğine şirket yöneticisi Rıdvan İsmail, Ankara temsilciliğine Türkiye Ulusal Güvenlik Stratejileri Araştırma Merkezi (TUSAM) Avrupa Araştırmaları Masası Uzmanı Melek Kırmacı ve Bursa temsilciliğine ise Almanya’daki görevini tamamlayarak Türkiye’ye dönen ABTTF Akademik Araştırmalar Direktörü Barış Hasan atandı.

ABTTF’nin İstanbul temsilciliğine atanan Rıdvan İsmail 1966 Gümülcine doğumlu. İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Rıdvan İsmail yine İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde Dış Politika Analizi alanında master çalışmasını tamamladı ve şu an İstanbul’da bir özel şirkette satış pazarlama müdürü olarak görev yapıyor. Batı Trakya ile ilgili yazıları ve çalışmaları bulunan Rıdvan İsmail bir süreden bu yana ABTTF’nin çalışmalarında da yer alıyordu.

Ankara temsilciliğine atanan ve 1983 İskeçe doğumlu olan Melek Kırmacı ise Hacettepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu. Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde Avrupa Birliği ve Küresel Politik Ekonomi alanında master tez çalışmasını tamamlamak üzere olan Melek Kırmacı, Ankara’da Türkiye Ulusal Güvenlik Stratejileri Araştırma Merkezi (TUSAM) Avrupa Araştırmaları Masası’nda Uzman olarak görev yapıyor.

ABTTF’nin Bursa temsilciliğine atanan Barış Hasan ise Gümülcine 1980 doğumlu ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu. 1 yıldan bu yana Almanya’da ABTTF Akademik Araştırmalar Direktörü olarak görev yapan Barış Hasan görevini tamamlayarak Türkiye’ye döndü ve ABTTF’nin Bursa temsilcisi olarak atandı. Barış Hasan aynı zamanda Ankara Üniversitesi Tarih Bölümü’nde Yunanistan Tarihi alanında master tez çalışmasını sürdürüyor.

ABTTF olarak Batı Trakya Türklerinin gönüllü elçisiyiz

ABTTF’nin Türkiye’de temsilciler ataması üzerine bir açıklama yapan Başkan Halit Habipoğlu nitelikli Batı Trakyalılarla çalışmaktan her zaman mutluluk duyduklarını ifade etti. Habipoğlu, ABTTF’nin yalnız Yunanistan’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin Avrupa’daki gönüllü elçisi değil aynı zamanda Türkiye’de göçmen olarak yaşayan Batı Trakya Türklerinin de Avrupa’daki gönüllü elçisi olduğunu belirtti. Bu sebeple Türkiye’deki Batı Trakya Türk dernekleri ve toplumu ile yakın işbirliği halinde olmaya özen gösterdiklerini söyleyen Habipoğlu ABTTF temsilcilerinin bu işbirliğini daha da ileri boyutlara taşıyabilmek amacıyla atandığını belirtti. Habipoğlu „Türkiye’de ABTTF temsilcisi olarak görev yapacak arkadaşlarımız oradaki Batı Trakya Türk dernekleri ve toplumu ile yakın bir diyalog halinde olacaklar“ diyerek bu çerçevede ABTTF’nin ileride Türkiye’deki Batı Trakya Türk dernekleri ile ortak projeler hazırlamak istediğini açıkladı. Bu gelişmenin ABTTF’nin son yıllarda artan etkinliğine de önemli bir ivme kazandıracağı yönünde yorumlar yapıldı.
GALERİ