ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

AVUSTRALYA BATI TRAKYA TÜRKLERİ DERNEĞİ 2007'DEKİ FAALİYETLERİNİ KAMUOYUYLA PAYLAŞTI

25.01.2008
Avustralya’nın Melbourne kentinde faaliyet gösteren Avustralya Batı Trakya Türkleri Derneği 2007 yılı içerisindeki faaliyetleriyle ilgili bir açıklama yaptı. Yunanistan dışındaki en eski Batı Trakya Türk derneklerinden biri olan Avustralya Batı Trakya Türkleri Derneği ülkede yaşayan Batı Trakya Türklerine önemli hizmetler sunuyor. Dernek Basın Sözcüsü Sihem İmam Hüseyin tarafından yapılan açıklamada Avustralya Batı Trakya Türkleri Derneği’nin Dünya’nın bir ucunda, Avustralya’da Batı Trakya Türk kültürünü ve Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını gündeme taşımaya devam ettiği bildirildi. 2007 yılı içerisinde başta Avustralyalı milletvekilleri olmak üzere ülkedeki diplomatik misyon şefleriyle çeşitli görüşmelerde bulunularak Batı Trakya Türklerinin tanıtıldığı belirtildi. Derneğin 2007'de yeni binasına kavuşmasının ardından bir dönem Gümülcine Başkonsolosu olarak da görev yapan Türkiye’nin Avustralya Büyükelçisi Murat Ersavcı ve Melbourne Başkonsolosu Aykut Sezgin’in derneği bizzat ziyaret ederek çalışmalara katkıda bulundukları açıklandı. Avustralya Batı Trakya Türkleri Derneği’nin ayrıca 2007’de Avustralya’da düzenlenen bir çok uluslararası etkinliğe katılarak Batı Trakya Türk Azınlığı’nı temsil ettiği, eğitimle ilgili faaliyetler düzenlediği ve konser, sergi gibi çeşitli kültürel etkinlikler gerçekleştirdiği belirtildi.

Batı Trakya Türkleri 38 yıldır Avustralya’da

Batı Trakya Türklerinin 38 yıl önce Avustralya’ya göç etmeye başladığını belirten Dernek Basın Sözcüsü Sihem İmam Hüseyin 2007 yılı içerisinde göç etmeye başlamalarının 38. yılını da geniş bir katılımla andıklarını belirtti. Batı Trakya Türklerinin Avustralya’ya göç edişinin 38. yılı sebebiyle yapılan kutlama ve etkinliğe ülkede yaşayan Batı Trakya Türklerinin yoğun ilgi gösterdiği de kaydedildi. Dernekten yapılan açıklamada 2007 yılı içinde gerçekleştirilen diğer faaliyetlerin de önümüzdeki günlerde kamuoyuyla ayrıntılı olarak paylaşılacağı belirtildi.

Batı Trakya Türkleri Dünya’nın dört bir yanında

Avustralya Batı Trakya Türkleri Derneği’nden yapılan açıklamayı değerlendiren ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu da dernek çalışmalarından dolayı Avustralya’daki Batı Trakya Türklerini kutladı. Habipoğlu „Dünyanın bir ucunda, Avustralya’da yaşayan Batı Trakya Türkleri de görüldüğü üzere güçlü bir örgütlenme içindeler ve Batı Trakya Türk Azınlığı’nın mücadelesini Avustralya’ya kadar taşıyorlar. Batı Trakya Türklerinin mücadelesi artık Dünya çapında bir mücadele haline dönüşmektedir. Yunanistan’da, Türkiye’de, Avrupa’da, Amerika’da ve Avustralya’da yaşayan bütün Batı Trakya Türkleri olarak bu mücadelemizi Dünya çapında daha güçlü bir şekilde yürüteceğiz“ dedi. Habipoğlu Avustralya Batı Trakya Türkleri Derneği ile yakın iletişim halinde olduklarını belirterek Avustralya’da yürütülen Batı Trakya mücadelesi için başarılar dileklerini sundu ve ABTTF olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade etti.
GALERİ