ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Almanya’da Batı Trakya etkinlikleri

17.12.2007
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF)’nun üye derneklerinin yeni yılın başında düzenleyeceği etkinliklere Batı Trakya’dan üst düzey siyasi temsilciler ve toplum önderleri katılacak. İlk olarak 5 Ocak Cumartesi akşamı Witten Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Batı Trakya Kültür Gecesi ile başlayacak olan Batı Trakya etkinlikleri 6 Ocak’ta Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenecek „Batı Trakya Türk Azınlığı’nın Güncel Duru-munun Değerlendirilmesi“ konulu panelle devam edecek. Etkinliklere şu ana kadar PASOK İskeçe Milletvekili Dr. Çetin Mandacı ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete katılacaklarını açıklarken ayrıca PASOK Gümülcine Milletvekili Ahmet Hacıosman, Yeni Demokrasi Partisi Gümülcine Eski Milletvekili İlhan Ahmet ve Gümülcine Vali Yardımcısı Sibel Mustafaoğlu’nun da katılması bekleniyor.

Almanya’daki Batı Trakya etkinlikleri çerçevesinde derneklerin ve ABTTF’nin misafiri olacak olan Batı Trakyalı yetkililer Almanya’da çeşitli temaslarda bulunacak. Dernekleri ziyaret ederek Almanya’daki Batı Trakya Türkleriyle bir araya gelecek olan milletvekilleri ve toplum önderleri Batı Trakya Türk Azınlığı’nın Yunanistan’daki son durumu ve Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin durumları hakkında görüş alışverişinde bulunacaklar. Bu sebeple Witten’deki Batı Trakya Kültür Gecesi’ne ve Meschede’de düzen-lenecek „Batı Trakya“ konulu panele Almanya’daki Türklerin yoğun ilgi göstereceği tahmin ediliyor.

Batı Trakya’daki toplum önderlerimizi Almanya’da ağırlamaktan gurur duyacağız

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın Avrupa’daki mücadelesini yürüten Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) da uzun bir aradan sonra Batı Trakya’dan üst düzey siyasetçi ve toplum önderlerinin katılacağı etkinliklerle ilgili hazırlıklarını sürdürüyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu Batı Trakya’daki toplum önderlerinin Avrupa’da yaşayan Batı Trakyalılarla bir araya gelecek olmalarının son derece önemli olduğunu söyledi. ABTTF Başkanı „Batı Trakya’dan gelecek olan millet-vekillerimiz ve toplum önderlerimizle Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerini buluşturacağımız için büyük bir mutluluk duyuyoruz. Avrupa’da Batı Trakya Türk Azınlığı’nın hak arama mücadelesini yürü-türken Batı Trakya’daki toplum önderlerimizle işbirliği içerisinde olmaya gayret ediyoruz. Bu gayretlerimiz sonucudur ki kendilerini Almanya’da ağırlayarak Batı Trakya Türk Azınlığı’nın son duru-munu ve Avrupa’da yürütülen mücadeleyi görüşme fırsatı bulacağız“ şeklinde konuştu. Habipoğlu „şu ana kadar İskeçe milletvekilimiz Sn. Dr. Çetin Mandacı ve İskeçe müftümüz Sn. Ahmet Mete kesin ola-rak geleceğini bildirdi. Diğer yetkililerimiz de katılıma olumlu yaklaşıyor. Umuyoruz ki bu etkinlikler sayesinde Batı Trakya Türkleri güzel bir birlik beraberlik sergileyecekler“ dedi. 5-6 Ocak’taki etkinlikler için Almanya’ya gelecek Batı Trakyalı yetkililerin ziyaretlerinin geniş kapsamlı olması bekleniyor.
GALERİ