ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

“Azınlık milletvekili adayları“

13.02.2004
Gümülcine'de yayınlanan Hronos (aşırı sağ eğilimli, 3000 tirajlı) gazetesinin 13 Şubat 2004 tarihli nüshasının yorumlar sütununda yer alan bir yazının çevirisi.

Seçilmelerine çantada keklik gözlüyle bakan bazı azınlık milletvekili adayları, aslında diken üstünde oturuyor gibiler. Tabii ki bunun altında dışardan gelecek desteğe ümit bağlanmış olması yatıyor.

 Belki de, Hristiyan adaylara tek bir oy dahi gitmemesi gerektiğini vurguladıkları, düzenli olarak yaptıkları toplantılardaki endişelerinin nedeni de budur.

 Bu adaylar, azınlıktaki ilgisizlik karşısında titriyorlar. Zira azınlık köylerinde olaylar hiç de hayal ettikleri gibi gelişmiyor.

 Öte yandan, azınlık mensupları da oylarını kime verecekleri konusunda sorun yaşamakta ve bu nedenle çıkış yolu olarak "Hristiyanlara oy vermeyi" düşünmekte haklılar.

 Azınlık mensupları bu şekilde, iktidarın kendini beğenmişliğini ve azınlık için hiçbir şey yapmamış olanları, yani zaman zaman Çanakkale sahillerinde, İzmir ve Mersin kumsallarında veya Boğaz'da gazel ve çiftetellilerin eşliğinde hanımların böreklerini ve güzelce pişirilmiş palamutları yemekle meşgul olanları cezalandırmak istiyorlar.

 Evet, bu kadar rahatlık bazılarının bir yerlerine batacağa benziyor. Zira azınlık mensupları bu gibilerle karşılaştıklarında, "Biz sorunlarla boğuşurken neredeydiniz be pez...ler? (metinde aynen ve Türkçe olarak) "Müftüden, ya da vakıf heyetinin değişmesinden bize ne. Biz, bizi meşgul eden tütün, pamuk sorunlarıyla ve kısacası yoksulluğumuzla cebelleşiyoruz. Şimdi hangi yüzle gelip bizden oy istiyorsunuz?"