ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Duisburg Derneği ABTTF merkezini ziyaret etti

31.10.2007
ABTTF üyesi Duisburg Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Spor Derneği 27 Ekim Cumartesi günü ABTTF merkezini ziyaret etti. Dernek Başkanı Raif Bozacı ve Başkan Yardımcısı Bilgin İlyasoğlu ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu ile görüşerek dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Duisburg Derneği’nin faaliyetlerini arttırdığını belirten Başkan Raif Bozacı özellikle eğitim ve spor alanında Duisburg’da ki Batı Trakya Türklerine hizmet sunduklarını açıkladı.

Başkan Bozacı ABTTF’ye üye olmaktan dolayı büyük bir gurur duyduklarını belirterek “ABTTF’nin özellikle uluslararası alandaki faaliyetlerinden çok mutluyuz. Federasyonumuzun uluslararası arenada elde ettiği başarılar bizleride çok memnun ediyor ve Batı Trakya’nın sorunlarının çözümü hususunda verilen uluslararası mücadele takdirle karşılanmalıdır” şeklinde görüşlerini ifade etti. Duisburg Derneği’nin de ABTTF ile yakın işbirliği içinde bulunmak istediğini belirten Bozacı “bizlerinde Duisburg Derneği olarak ABTTF’nin çalışmalarına katkısı olabilirse elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi ve ayrıca Aralık ayı içinde Duisburg’da büyük bir Kültür Gecesi düzenleyeceklerini belirterek “bu etkinlikte ABTTF’yi de aramızda görmekten mutluluk duyacağız” dedi.

Derneklerimize yönelik faaliyetlerimizi arttırıyoruz

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu da Duisburg Derneği’nin ziyaretinden çok memnun olduklarını belirterek ABTTF’nin derneklere yönelik faaliyetlerini arttırdığını Duisburg Derneği heyetine açıkladı. Bu kapsamda dernekler arası bölge toplantılarının başlatıldığını ve ilk toplantının önümüzdeki günlerde Schwabach’ta düzenleneceğini söyledi. Bu şekilde dermekler arası iletişim ve işbirliğinin güçlenmesini hedeflediklerini belirten Habipoğlu Duisburg Derneği’nin de etkin bir şekilde ABTTF faaliyetlerine katılmasını beklediklerini ifade etti.

Duisburg Derneği’nin Kuzey Ren-Vestfalya bölgesindeki önemli derneklerden biri olduğunu söyleyen Habipoğlu “Duisburg Derneğimiz de bu bölgede düzenlenecek olan toplantı ve etkinliklere mutlaka iştirak etmeli ve etkin bir rol üstlenmelidir. Bu şekilde hem Duisburg Derneğimiz de daha canlanmış olur hem de Duisburg’daki Batı Trakyalı hemşehrilerimizin derneğe olan güveni daha da artar. Bu zincirleme olarak Batı Trakyalıların Avrupa’da daha da güçlenmesini sağlar” şeklinde konuştu. Duisburg Derneği heyeti ABTTF’yi ziyeret etmekten oldukça büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek ABTTF çalışanlarına iyi dileklerini sundular ve başarılar dilediler. ABTTF ile karşılıklı ziyaretlerin artması temennisinde bulunan heyet ziyaretlerinin sona ermesinin ardından ABTTF merkezinden ayrıldı.
GALERİ