ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Başkanı Gümülcine Vali Yardımcısı Sibel Mustafaoğlu ile görüştü.

24.07.2007
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu Batı Trakya’daki temasları çerçevesinde Gümülcine Vali Yardımcısı Sibel Mustafaoğlu’nu 19 Temmuz Perşembe günü makamında ziyaret etti. Sibel Mustafaoğlu’nu vali yardımcısı seçilmesinin ardından ilk kez ziyaret eden ABTTF Başkanı kendisine yeni görevinde başarılar diledi.

Batı Trakya’daki Türk yerel yöneticilerin işlerinin kolay olmadığını belirten ABTTF Başkanı Habipoğlu Mustafaoğlu’nun bu zorlu görevin üzerinden başarıyla geleceğine inandıklarını belirtti ve sivil toplum kuruluşları olarak yardımcı olmaları gerektiğini ifade ettti.


Kadın bir siyasetçemizin bu göreve gelmesi çok önemlidir.

Sibel Mustafaoğlu’nun bir kadın olarak vali yardımcısı olmasının çok önemli olduğunu belirten Habipoğlu „Sibel Mustafaoğlu Batı Trakya Türk kadınının başarılı olabileceğini göstermektedir ve kendisi Batı Trakya Türk kadınını en iyi şekilde temsil etmektedir. Kendisini bir bayan olarak bu göreve seçildiği için ayrıca tebrik ediyorum“ dedi.

Gümülcine Vali Yardımcısı Sibel Mustafaoğlu da görevinin getirdiği sorumluluğun bilincinde olduğunu belirterek Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunları için ve Batı Trakya Türk kadınının toplumsal hayattaki gelişimi için elinden gelen gayreti göstereceğini ifade etti.

Çalışmalarından dolayı ABTTF’yi de tebrik eden Mustafaoğlu ABTTF’nin Batı Trakya Türkleri için son derece önemli bir kurum olduğunu belirtti. Uluslararası alandaki başarılı çalışmalarından dolayı ABTTF’yi de tebrik eden Mustafaoğlu ABTTF’nin Batı Trakya Türk Azınlığı’nın dünya kamuoyuna tanıtılması yönündeki çalışmalarını desteklediklerini ifade etti.
GALERİ