ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Heyeti İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’yi ziyaret etti.

21.07.2007
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu ve Başkan Yardımcısı Sebahattin Mümin 13 Temmuz Cuma günü yeni seçilen İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’yi makamında ziyaret etti. Mehmet Emin Aga’nın vefatının ardından İskeçe’de yapılan seçimle müftü seçilen Ahmet Mete makamında ABTTF heyetini kabul ederek bir süre görüştü ve ardından ABTTF heyeti ile birlikte cuma namazı kıldı. ABTTF heyeti görüşmede ilk olarak Mete’yi seçilmesinden dolayı ABTTF yönetim kurulu ve Batı Avrupa ülkelerindeki Batı Trakyalı Türkler adına kutlayarak yeni görevinde başarılar diledi. Ardından ABTTF’nin yapısı ve faaliyetleri hakkında Mete’ye ayrıntılı bilgi verildi. Uluslararası örgütlere üye olduklarını, Birleşmiş Milletler, Avrupa Parlamentosu, FUEN gibi kuruluşlar nezdinde lobi faaliyetleri yaparak önemli başarılar elde ettiklerini ve Azınlığımızı dünyaya en iyi şekilde tanıttıklarını belirtti. 4 dilde yayın yapan bir yayın organları ve web sitelerinin bulunduğunu anlatan ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu bu sayede Azınlığımızın Avrupa ve dünyada eskiye oranla daha çok tanındığını vurguladı.

Habipoğlu ABTTF olarak tüm gücümüzle seçilmiş müftümüzün arkasındayız diyerek kendisinin göreve gelir gelmez biri bayan olmak üzere iki yardımcı atadığını, müftülük makamının kurumsallaşması yönünde adımlar attığını, bu sebeple kendisini ayrıca tebrik ettiklerini ifade etti.


Almanya’daki İskeçelileri ziyaret etmek istiyorum.

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ABTTF heyetine ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür etti ve ABTTF yöneticilerinin özverili çalışmaları ile Azınlığımızı dünyaya tanıtma konusunda önemli adımlar attıklarını söyleyerek bu sebeple ABTTF heyetinin ziyaretinin kendisini ayrıca onurlandırdığını ifade etti. Ahmet Mete müftülüğün yeni yapılanması ile ilgili ABTTF heyetini bilgilendirirken İskeçe Müslüman Türk toplumu için kolları sıvadığını, en kısa zamanda da Almanya’daki İskeçelileri ziyaret etmek istediğini bunun için de ABTTF’den davet beklediğini söyledi.

Görüşmenin ardından müftü ve ABTTF heyeti birlikte cuma namazı kılmak için camiye geçtiler. Cuma namazının kılınmasının ardından ABTTF heyetini öğle yemeğinde ağırlayan İskeçe Müftüsü Mete müftülüğün faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Yemekte ABTTF ve İskeçe Müftülüğü’nün ortaklaşa ileriye dönük çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Yemekte ABTTF Başkanı Habipoğlu genç müftünün seçilmesinin ardından çok kısa bir zaman geçmesine rağmen attığı kararlı ve cesur adımlarla merhum Mehmet Emin Aga’yı aratmayacağı izlenimi verdiğini belirterek İskeçe Müslüman Türk toplumunun yeni müftüsünün hayırlı olmasını diledi ve kendisini bir kez daha tebrik etti. Yemeğin ardından ABTTF heyeti İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’ye ve müftülük görevlilerine çalışmalarında başarılar dileyerek İskeçe’den ayrıldı.
GALERİ