ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu Gümülcine Belediye Başkanı Dimitrios Kotsakis’i makamında ziyaret etti.

21.07.2007
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu Batı Trakya’daki temasları çerçevesinde 12 Temmuz Perşembe günü Gümülcine Belediye Başkanı Dimitrios Kotsakis’i makamında ziyaret etti. Son dönemlerde PASOK tarafından kazanılan Gümülcine Belediye Başkanlığı son yerel seçimler öncesinde PASOK adayının sözde Ermeni Soykırımı’nı destekler yöndeki açıklamaları ve Azınlığımız ile diyaloğa karşı tutumunun etkisiyle bu dönemde Yeni Demokrasi tarafından kazanılmıştı. Yeni belediyenin göreve gelmesinin ardından Gümülcine Belediyesi’ni ilk kez ziyaret eden Habipoğlu ilk olarak Azınlık köylerinden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ali ile görüştü. Görüşmede Ali’yi seçilmesinden dolayı tebrik eden ABTTF Başkanı ABTTF’nin ve derneklerin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Ali partisinde tek Türk olmasına rağmen bu zorlu görevin üstesinden gelebilmek amacıyla önümüzdeki 4 yıl boyunca çalışacağını ve Azınlığımızın sorunlarının çözümü konusunda çaba göstereceğini ifade etti.

Daha sonra Gümülcine Belediye Başkanı Dimitrios Kotsakis ile görüşmeye geçen ABTTF Başkanı kendisini ABTTF ve Avrupa’daki Batı Trakyalı seçmenler adına tebrik etti ve yeni görevinde başarılar diledi. Habipoğlu görüşmede ABTTF’nin Avrupa’daki 25 bin dolayında Batı Trakyalıyı temsil ettiğini belirterek BM ECOSOC ve FUEN gibi kuruluşlara üye bir sivil toplum kuruluşu olduğunu 4 dilde yayın yapan bir yayın organının bulunduğunu, Azınlığın sorunlarını Avrupa gündemine taşıdığını ve Hükümet ile diyalog kurulması için çalıştığını aktardı. Kendisinin ve belediyelerin Azınlık sorunları konusunda duyarlı olmasından dolayı çok memnun olduklarını ifade eden Habipoğlu ancak aynı yaklaşımı hükümetten göremediklerini söyledi. Başbakanı ve Hükümeti Azınlık ile diyalog konusunda ikna etmek için Kotsakis’ten çaba göstermesini isteyen Habipoğlu, böyle bir diyalog bölgemizdeki sorunların çözümüne yardımcı olacaktır şeklinde görüşünü ifade etti.


Azınlık ile Çoğunluk bir ailedir.

Gümülcine Belediye Başkanı Dimitrios Kotsakis’te Azınlık ile Çoğunluk toplumlarını bir aile olarak gördüklerini belirterek bu yönde bir politika izlediklerini ve tüm sorunlara el attıklarını aktardı. Kotsakis Yeni Demokrasi iktidarının Azınlığa değer verdiğini ve kendilerinin Azınlığa umut ışığı yakan parti olduklarını söyleyerek eşitlik ve hukuk anlayışı çerçevesinde adım atarak geçmişteki ağır baskıları ortadan kaldırdıklarını ifade etti. ABTTF Başkanı’nın Almanya’daki Batı Trakyalı çocuklara bölgeyi tanıtmak için düzenlemeyi düşündükleri yaz okulları projesine Gümülcine Belediyesi’nin destek olup olamayacağı yönündeki talebine olumlu cevap veren Kotsakis böyle bir organizasyonun düzenlenmesi için memnuniyetle yardımcı olacaklarını açıkladı. Kotsakis Yunanca Haber Bülteni’ni ilgiyle inceledi.ABTTF Başkanı daha sonra çalışmalarında başarılar dileyerek Belediye’den ayrıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Ali ile öğle yemeğinde tekrar bir araya gelerek gelecekteki projeleri anlattı ve ardından Gümülcine’den ayrıldı.
GALERİ