ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) İskeçe Eşitlik Listesi Başkanı Hüseyin Bandak’ı ziyaret etti.

21.07.2007
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu ve Başkan Yardımcısı Sebahattin Mümin 10 Temmuz Salı günü İskeçe Eşitlik Listesi Başkanı Hüseyin Bandak’ı ziyaret etti.

İskeçe Belediyesi’nde Eşitlik Listesi adıyla yerel seçimler öncesi İskeçeli Türkler tarafından başlatılan hareket yerel seçimlerde İskeçe’de merhum Hüsnü Serdarzade’nin başkanlığında büyük bir başarı elde ederek ilk katıldığı seçimde İskeçe Belediye Meclisi’ne iki bağımsız Türk üye sokmayı başarmıştı. Hüsnü Serdarzade’nin vefatının ardından Liste’nin başkanlığına bölgenin tanınmış Türk iş adamlarından Hüseyin Bandak seçilmişti. Bandak’ın Liste Başkanı seçilmesinin ardından kendisini ilk kez ziyaret eden ABTTF Heyeti Hüseyin Bandak’ı tebrik etti ve merhum Hüsnü Serdarzade’ye başsağlığı diledi. Başkan Habipoğlu İskeçe’de kısa zamanda oluşturulan Liste’nin elde ettiği başarıdan dolayı bir takım engellemelerle karşılaştığını ancak yoluna kararlılıkla devam ettiğini belirterek ABTTF olarak Liste’nin çalışmalarını ilgiyle takip ettiklerini açıkladı.

Hüseyin Bandak ise “çoğunluk partilerinde aza olduğumuz günlerde elimiz kolumuz bağlı idi ve konuştuğumuzdada hakarete varan tepkilerle karşılaşıyorduk. Bugün ise herkes bize saygı duyuyor çünkü artık bizde Meclis’te bir oluşumuz. Gerektiği zaman Azınlığımızın haklarını savunabiliyoruz ve Belediye Meclisi’nde ağırlığımızı koyabiliyoruz” şeklinde konuştu.

ABTTF İskeçe Eşitlik Listesi’ni desteklemektedir.

Habipoğlu ABTTF’nin 30 derneği ile birlikte İskeçe Eşitlik Listesi’ni desteklediğini belirterek önümüzdeki İskeçe’den bağımsız bir milletvekilimizin seçilmesi için çalışmaya devam etmeleri gerektiğini ifade etti. Hüseyin Bandak ta Eşitlik Listesi olarak, tekrar İskeçe’den milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini, bu konuda şimdiden çalışmalara başlandığını ve yakında Eşitlik Listesi’nin merkez bürosunun açılışının gerçekleşeceğini açıkladı. ABTTF Başkanı Habipoğlu da Azınlığımız içinde particilik yapmanın zararlı olduğunu belirterek “şahıslar siyasi kariyer yapmaktadır ancak Azınlığımızın sorunları çözümsüz kalmaktadır. Bu yüzden Eşitlik Listesi Hareketi önemli bir örnek teşkil ediyor” diyerek Rodop İl Meclisi’ndeki durumu örnek gösterdi ve “PASOK Grubu içinde Türk üyeler çoğunlukta olmasına rağmen parti politikalarının dışına çıkamamaktadırlar” şeklinde konuştu. Habipoğlu ABTTF’nin FUEN üyeliği ve Birleşmiş Milletler ile AKPM nezdindeki faaliyetleri hakkında Hüseyin Bandak’a bilgi verdi. Samimi bir havada geçen görüşmenin ardından Hüseyin Bandak ABTTF Heyeti’ne bir yemek verdi ve kendisinin Türk bir işadamı olarak Batı Trakya ve Yunanistanın diğer bölgelerinde’ki yatırımları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. ABTTF Heyeti yemeğin ardından İskeçe Eşitlik Listesi’ne ve Başkan Hüseyin Bandak’a seçim çalışmalarında başarılar diledi ve teşekkürlerini sunarak İskeçe’den ayrıldı.
GALERİ