ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Başkanı City FM’in konuğu oldu.

21.07.2007
Batı Trakya’da bulunan Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu 11 Temmuz Çarşamba günü Batı Trakya’da yayın yapan City FM’de Artı Eksi programına katıldı. Programda spikerin ve dinleyicilerin sorularını yanıtlayan ABTTF Başkanı Batı Trakya ve ABTTF üzerine önemli mesajlar verdi. Program yapımcısı ve City FM’in sahibi Halit Halil İbrahim’in sunduğu program Başkan Habipoğlu’nun kısa bir özgeçmişinin sunulması ve ABTTF hakkında bilgilerin verilmesi ile başladı. Öncelikli olarak ABTTF’nin yapısını, uluslararası faaliyetlerini anlatan Habipoğlu ardından Avrupa’da faaliyet gösteren Batı Trakya Türk derneklerini anlattı ve etkinliklerini tanıttı.

ABTTF’nin uluslararası faaliyetleri esnasında Batı Trakya sorununun çözümü için öncelikli olarak diyalog yollarını aradıklarını açıklayan Habipoğlu bir örnek vererek AKPM temasları sırasında Yunan delegasyo-nu ile de görüştüklerini anlattı ve „Azınlığımızı hiç bir şekilde zor duruma düşürmeden sorunlarımızın bütün muhatapları ile görüşüyor ve kendilerini bilgilendiriyor ve diyalog kurmaya çalışıyoruz“ şeklinde konuştu.

Dinleyicilerden gelen bir soru üzerine Avrupa’daki üniversite mezunu genç Batı Trakyalıları da ABTTF’nin çalışmalarına katmayı amaçladıklarını belirten ABTTF Başkanı bu amaçla kurmuş olduğumuz çalışma masalarının faaliyet alanlarını daha da genişleterek üniversiteli Batı Trakyalıların katılımını arttırmayı hedeflediklerini açıkladı. Gelen sorular üzerine Batı Trakya’da çiftçilerin, özellikle tütüncülerin zorluklar yaşadığını belirten Habipoğlu „bu sebeple tarımda alternatif üretim modelleri aranmalı ve Batı Trakya ekonomisi tarıma bağlı olmaktan çıkarılmalıdır“ dedi. Gençlerimizin başka meslek dallarına yö-nelmesinin önemine değinen ABTTF Başkanı, bu amaçla ABTTF Bilimsel Araştırmalar Masası’nın Batı Trakya Ekonomisi konulu bir rapor hazırladığını kamuoyuna açıkladı. „Bölgemizin ekonomisinin nasıl kalkınabileceği yönünde bölgemizdeki insanlarımızı aydınlatmayı amaçlıyoruz“ diyen Habipoğlu raporun yakında kamuoyuna açıklanacağını da duyurdu. Bunun üzerine „kimlik meselesi ile uğraşmaktansa ekonomiye ağırlık vermemiz gerekmiyormu“ şeklindeki bir soruyada yanıt veren ABTTF Başkanı „biz etnik kimlik meselesi ile zaten uğraşmıyoruz. Azınlığımızın kimliği bellidir. Ancak devlet ısrarla bizim kimliğimizle uğraşarak sorun yaratıyor“ şeklinde konuştu.

Batı Trakya merkezdir, ABTTF Batı Trakya’nın Avrupa’daki gönüllü elçisidir.

Batı Trakya davasının merkezinin Batı Trakya olduğunu vurgulayan ABTTF Başkanı, „ABTTF Avru-pa’daki gönüllü bir elçi olarak sorunlarımızı uluslararası arenada duyurma görevini üstleniyor“ şeklinde konuşarak Batı Trakya’daki kurumlarımızın ve özellikle Azınlık Danışma Kurulumuzun mücadelemizde son derece önemli olduğunun altını çizdi. ABTTF’nin Azınlık Danışma Kurulu ve Batı Trakya’daki diğer kurumlarımızla işbirliğini güçlendirerek uluslararası alanda daha fazla etkinlik yapmayı amaçladığını söyle-di. Geçmişte yaşanan bir takım iletişim eksikliklerinin artık aşıldığını belirten Habipoğlu „Danışma Kurulumuz ile işbirliği içerisinde çalışıyoruz“ dedi. Bir başka soru üzerine ABTTF’nin parti anlamında ne PASOK ne de Yeni Demokrasi’ye herhangi bir desteğinin olmadığını belirten Habipoğlu „aksine biz Azınlık siyasetinde particiliğe karşıyız. Bağımsız olsun veya hangi partiden olursa olsun Batı Trakyamızın sorunlarını çözme çabasındaki bütün siyasetçilerimizle iletişim içindeyiz ve particilik yapmadan onların arkasındayız“ dedi. Bu sebeple seçimlerde siyasi partilerin Azınlığımızı bir oy aracı değil bir partner olarak görmeleri yönünde çağrı yaptıklarını belirten Habipoğlu „Azınlığımızın sorunlarının çözümü için siyasi partilerin Azınlığımızı bir bütün olarak, bütün temsilcileriyle birlikte muhatap alması şarttır aksi takdirde sorunlarımız çözülemez“ şeklinde görüş belirtti.

Yaklaşık iki saat süren programda Batı Trakya Türk halkına canlı yayında hitap etme fırsatı bulan Habipoğlu, program yapımcısı Halit Halil İbrahim’e teşekkürlerini sundu.
GALERİ