ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF AKPM toplantılarına katılıyor

24.06.2007
Witten, 22.06.2007

ABTTF Basın Bildirisi

ABTTF AKPM toplantılarına katılıyor.


Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) 26-29 Haziran da yapilacak olan Avrupa Konseyi Par-lamenterler Meclisine katilmak üzere Fransanin Strasburg sehrine gidecek. Strasburgtaki Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi toplantılarında ABTTF tarafından alınan karara göre Yunanistan ve Ekonomik Araştırmalar Masası Direktörü Mustafa Geveli oturumda ABTTF’yi temsil edecek.

Strasburgtaki oturumda 19. madde kapsamında Yunan vatandaşlıklarıni kaybetmis 60.000 Batı Trakya Türkünün durumlari ve onlarin yine Yunan vatandasligina alinmasi ile ilgili olasiliklar tartışılacak.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi gündemine 19 madde mahdurlarının durumları ve alter-natif cözüm olasılıkları getirilecek.

ABTTF, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisine 19 Nisanda sunulan soru önergesi kapsamında öner-geyi ımzalayan parlamenterlerle konuşma ve onlara Batı Trakya Türkünün sıkıntıları aktarılacaktır. Oturuma katılan delegelerin toplantılarda temsil ettikleri her türlü siyasi, sosyal ve etnik grubun sorunlarına ilişkin sunum yapma hakkı bulunuyor.

Bu kapsamda toplantılarda, Batı Trakya’da Türklere karşı geçmişten bugüne yapılan ayrımcılıkları gündeme taşımayı hedefleyen ABTTF özellikle 19. madde sorunu üzerinde duracak. ABTTF’nin oturumda delegelere yapacağı sunumun içeriğini ağırlıklı olarak Yunanistan’da ırkçı 19. madde yüzünden Yunan vatandaşlığından çıkarılan Batı Trakyalı Türklerin yaşadığı sorunlar oluşturacak. 19.maddeye dayanarak sırf Türk oldukları için vatandaşlıktan çıkarılan yaklaşık 60.000 Türk’ün hala vatandaşlıklarının geri iade edilmediği ve yaşadıkları sıkıntıların halen tazmin edilmediği Dünyanın dört bir yanından gelecek olan delegelere anlatılacak.

Bunun yanı sıra, Batı Trakya Türklerinin elinden alınan dini özgürlüklerinin, ekonomik alanda ayrımcılıktan kaynaklanan sıkıntıların, kamu kuruluşlarında görev almalarının engellenmesinin ve Türk kimliklerini ifade etmelerinin önündeki yasaklarında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinde ABTTF tarafından gündeme getirilmesi planlanıyor.

Sorunlarımızı AKPM nezninde anlatmaya devem edeceğiz.

Strasburg toplantıları ile ilgili bir basın açıklamasında bulunan ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, ABTTF’nin AKPM’e her zaman yaptıkları ziyaretlerle Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını dünyaya anlatmaya devam edeceklerini belirterek, “Strasburgtaki Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi 46 Avrupa ülkesindenki parlamento delegelerinin katılımıyla gerçekleşmekte. Burada Azınlığımızın sorunlarının Avrupa kamuoyuna duyrulması için çok iyi bir fırsat elde ediyoruz. Bu toplantılara en iyi şekilde hazırlanıp orada detaylı lobi çalışmaları kapsamında Azınlığımızın 19. madde sebebiyle maruz kaldığı insan hakları ihlallerini anlatacağız.



GALERİ