ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Prof. Dr. Akıllıoğlu, ABTTF - ECOSOC Çalışma Grubu’na katıldı

12.06.2007
Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Tekin Akıllıoğlu ABTTF ECOSOC Çalışma Grubu’na katıldı.

ABTTF’nin çalışmalarını yakından takip eden ve destekleyen Prof. Dr. Akıllıoğlu, ABTTF’nin, oluşturulan ECOSOC Çalışma Grubu’nda yer alarak Federasyon’la işbirliği içerisinde çalışma teklifini kabul etti. Prof. Dr. Akıllıoğlu, daha önce de, ABTTF kanalıyla, Yunan Vatandaşlık Yasası’nın 19. Maddesi nedeniyle vatandaşlığını kaybetmiş olan mağdurların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) ücretsiz avukatlığını yapacağını duyurmuştu.

ABTTF, 2006 yılındaki BM - ECOSOC üyeliğinin ardından, Batı Trakya ve Yunanistan’daki azınlıklar konusuna ilgi duyan akademisyenlerin oluşturacağı bir ABTTF ECOSOC Çalışma Grubu oluşturma kararı almış ve bu konuda gerekli girişimlerde de bulunulmuştu. Yapılan çağrıya, başta Türkiye olmak üzere Yunistan ve Almanya’dan bir çok akademiker büyük ilgi gösterdi. Önümüzdeki günlerde yapılan başvuruları değerlendirerek, Çalışma Grubu’nu oluşturacak olan Federasyon, uluslararası toplantılarda bu uzmanlar tarafından temsil edilecek.
GALERİ