ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF bilimsel çalışmalarına devam ediyor

30.04.2007
ABTTF bilimsel çalışmalarına devam ediyor


2007 yılı Ocak ayı itibarıyla Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) tarafından İngilizce ola-rak hazırlanan, „Batı Trakya’daki Türk Azınlığın Sorunları „ (The problems of The Turkish Minority of Western Thrace in Greece) başlıklı çalışma, Yunanistan’da yaşayan Türk azınlığın sorunlarını ele alıyor.

Yunanistan’da yaşayan Türk azınlığın, kimlik, eğitim, din, siyasi hayata katılım, vatandaşlık hakları ve vakıflar konusunda yaşadığı sorunlara örnekleriyle yer verilen çalışmada, azınlığın gerek Türkiye Yuna-nistan arasında, gerekse uluslararası anlaşmalardan doğan haklarının da, tarih ve maddeleriyle yer alıyor.

Uzun yıllardır Yunanistan’da yaşayan Batı Trakya Türk azınlığının sorunlarını Avrupa kamuoyunun gündemine taşımak ve bu sorunlara çözüm bulmak için büyük emek veren ABTTF Başkanı Halit Ha-bipoğlu, „Bu çalışmayı, uluslararası kurum ve kuruluşlara, Batı Trakya’da yaşanan insan hakları ihlallerinin daha yakından ve detaylı olarak anlatılması amacıyla hazırladık. Bundan sonra katılacağımız toplantılarda, yetkili kurum ve kuruluşlara sunacağımız çalışma, hem sorunlarımızı hem de ihlal edilen uluslararası haklarımızı içeriyor“ diye konuştu.

BM - ECOSOC üyeliğiye birlikte, Yunanistan’da yaşayan Türk azınlığın sorunlarını uluslararası toplan-tılarda daha sık gündeme getirme fırsatı bulan ve Avrupa’daki azınlık hakları alanında çalışan kurumlarla ilişkilerini güçlendiren ABTTF, 2007 yılında bilimsel çalışmalarına ağırlık verecek. Ayrıca İngilizce olarak hazırlanan bu çalışmalar, Türkçe’ye, Almanca’ya ve Yunanca’da çevirilip ilgililere ileti-lecek.
GALERİ