ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF´den Yeni İskeçe Müftüsü Ahmet Mete´ye Tebrik

04.01.2007
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), halk oyları ile İskeçe Müftülüğüne getirilen Ahmet Mete´yi yeni görevinden dolayı tebrik etti.

Kurban Bayramı´nın birinci günü İskeçe camilerinde bayram namazı sonrası gerçekleştirilen seçimlerle göreve getirilen yeni İskeçe müftüsü Ahmet Mete´yi yeni görevi dolayısıyla tebrik eden Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu mesajında „Batı Trakya davasının önemli savunucularından rahmetli müftümüz M. Emin Aga´nın vefatı ile boşalan İskeçe Müftülüğüne halkımızın çoğunluğunun oylarını alarak getirildiğinizi büyük bir sevinçle öğrendim. Batı Trakya Türk halkının sizi layık gördüğü bu şerefli görevi en iyi şekilde yerine getireceğinizden tereddütüm olmaksızın sizi içtenlikle tebrik ederim“ dedi.

Avrupa´daki gençlerimiz için kurumsallaşmalıyız

Almanya´da yaşayan İskeçeli Türklerin de seçimlerde oy kullanması için ortaya koydukları önerinin teknik koşullar ve meselenin ivediyeti nedeniyle hayata geçirilmemesinden üzüntü duyduklarını, ancak bunun tüm Avrupalı Batı Trakya Türklerinin yeni müftülerinin arkasında oldukları gerçeğini değiştirmediğini belirten Habipoğlu, Avrupa´daki Batı Trakya Türklerinin, başta gençler olmak üzere haklı davalarına daha fazla kazanılması için ciddi bir kurumsallaşmaya gidilmesi gerektiğini ve bunu geecek yıllarda el birliği ile başaracaklarına inandığını ifade etti.

Haklı davamızın peşindeyiz

Batı Trakya´da 1985´den beri Yunan hükümeti ile Türk azınlığı karşı karşıya getiren müftülük sorununda Yunanistan, 1913 Atina Antlaşması gereği azınlığın müftü seçimine izin vermemekte direterek, Türk azınlığın yoğun olarak yaşadığı kentler İskeçe ve Gümülcine müftülüklerine atama yapma yoluna gitmiş, Türk azınlık Yuna-nistan´ın uzlaşmaz tavrı karşısında kendi müftülerini seçme yönünde tavır belirlemişti. 1990 yılından beri İskeçe ve Gümülcine´de ikisi atanmış ikisi seçilmiş dört müftü bulunuyor. Yunanistan´ın seçilmiş müftüleri tanımama yönündeki tavrını uluslararası hukuku hiçe sayma olarak tanımlayan ABTTF Başkanı Habipoğlu, bu haksızlığın ortadan kaldırılması için büyük çaba sarf ettiklerini, mücadelelerini yeni müftü Ahmet Mete ile birlikte devam ettireceklerini sözlerine ekledi.

Genç Müftü

1965 İskeçe’ye doğumlu Ahmet Mete, Türkiye´de aldığı ilk ve ortaöğrenimin ardından Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi´nde´başladığı yüksek öğrenimini Medine İslam Üniversitesi´nde tamamladı. Eğitimin ardından Batı Trakya’ya dönen Mete, din adamı olarak çalışmaya başladı. 7 yıldır Yassıören köyünde imamlık yapan genç müftü evli ve 3 çocuk babası. Mete aynı zamanda Batı Türk Azınlığı Vaaz ve İrşat Heyeti Asbaşkanlığı görevini de yürütüyor.

» Yeni İskeçe Müftüsü Ahmet Mete´ye Gönderilen Tebrik
GALERİ