ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Yönetim Kurulu´ndan Önemli Kararlar

08.03.2006
ABTTF Basın Bürosu, Witten-06.03.2006

ABTTF Yönetim Kurulu´ndan Önemli Kararlar

2006 yılının ilk toplantısını gerçekleştiren Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Yönetim Kurulu önemli kararlar aldı.

Yeni yılın ilk toplantısını gerçekleştiren ABTTF Yönetim Kurulu, geçen yılın sonunda hazırlanan çalışma planını değerlendirerek, yeni yılda izlenecek politikaları belirledi. Uluslarararası girişimlerin hızlandırılması ve genişletilmesi yönünde alınan karar doğrultusunda, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında yoğun bir etkinlik takvimi oluşturuldu.Bu kapsamda çok sayıda uluslararası konferansa katılım ve ziyaretler yer alıyor. Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu bu tür etkinliklerde ağırlık noktasını oluşturacak. Diğer Avrupalı azınlıklarla işbirliğinin arttırılması yönünde çalışmalar da yoğunlaştırılacak.

Bilimsel Çalışmalar ve Uyum Konusunda Daha Fazla İnsiyatif Alınacak

ABTTF tarafından 2005 Eylül ayından itibaren başlatılan bilimsel çalışmalar projesi kapsamında hazırlanan raporların gördüğü ilgiye paralel, bu alandaki çalışmaların yoğunlaştılması, Yunanistan´da yaşayan Türk azınlığa dair bilgi eksikliğini gidermeye yönelik raporların belli periyotlarla ve önceden olduğu gibi dört dilde (Türkçe, Almanca, İngilizce ve Yunanca) yayımlanmaya devam edilmesine karar verildi. Yunanistan´da azınlık olan Batı Trakya Türklerinin ´Batı Avrupa´da da göçmen olarak çeşitli sorunlarla karşı karşıya olduğunun altının çizildiği toplantıda, göç ve uyum konularına dair daha fazla insiyatif alınmasına ve kader birliği içinde olan Türkiye kökenli Türk göçmenlerle işbirliğinin yoğunlaştırılmasına karar verildi. Göç ve uyum konusunda hazırlanan seri konferanslar projesine önümüzdeki günlerde son şekli verilerek kamuoyuna duyurulacak.

12. ABTTF – Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası Feuchtwangen´de

Her yıl Haziran ayının ilk haftasında düzenlenen ve Avrupa çapında 29 ABTTF üyesi derneğin futbol takımının mücadele ettiği Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvalarının 12. si Bavyera Eyaleti´nin Feuchtwangen kentinde Feuchtwangen Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği´nin ev sahipliğinde düzenlenecek. Turnuvada her yıl 1000 civarında konuk ağırlanıyor.

ABTTF Yönetim Kurulu tarafından 2006 yılı için belirlenen etkinlik programının başarıyla tamamlanması için tüm güçleri ile elbirliğiyle çalışacaklarını söyleyen ABTTF Başkanı Habipoğlu „Geride kalan bir yıl içerisinde girdiğimiz revizyon süreci ile bugün çok hızlı karar alıp uygulayabilen ve uluslararası alanda sözü geçer bir kurum haline geldik. Son birkaç senedir altyapısı hazırlanan kurumsallaşma sürecimizi tamamladığımızı gururla söyleyebilirim. Bundan sonraki aşamada da çalışmalarımız aynı hızıyla sürecek, hedefimiz elde ettiğimiz başarıyı istikrarlı bir hale getirmek ve henüz hayata geçirmeye muktedir olamadığımız daha büyük ve kapsamlı projelerin alt yapısını oluşturmak“ diye konuştu.
GALERİ