ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF’den İstanbul’a çalışma ziyareti

06.02.2024

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, Batı Trakya Türklerinin anavatanı Türkiye’nin İstanbul şehrine gerçekleştirdiği çalışma ziyareti kapsamında 1-2 Şubat 2024 tarihlerinde bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

ABTTF Başkanı Habip Oğlu, kendisine ABTTF Uluslararası İlişkiler Direktörü Melek Kırmacı Arık’ın eşlik ettiği çalışma ziyareti çerçevesinde 1 Şubat Perşembe günü Balkanlar Medeniyet Merkezi ve Uluslararası Türk-Arap Diyaloğu Başkanı, IRCICA Eski Genel Direktörü Prof. Dr. Halit Eren, 2 Şubat Cuma günü de T.C. Hazineden Sorumlu Eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar ve İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilüfer Erdem ile görüştü.

Prof. Dr. Eren’in Zeytinburnu’ndaki makamında yapılan görüşmede, ABTTF’nin Batı Trakya Türk toplumunun sorunlarının çözümüne yardımcı olmak için uluslararası örgütler nezdinde yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Doç. Dr. Erdem ile İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’ndeki makamında yapılan görüşmede, Batı Trakya Türk toplumunun güncel sorunları ile Batı Trakya ve Yunanistan’daki son gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunuldu, Erdem ve ABTTF’nin birlikte çalışabileceği konular ele alındı. 

Batı Trakya Türk toplumu mensubu Eski Devlet Bakanı Çağlar’ın sahibi olduğu Mövenpick İstanbul Boshporus Otel’deki makamında yapılan görüşmede, ABTTF’nin son dönemde uluslararası alandaki siyasi lobi faaliyetleri hakkında bilgi verildi, eğitim ve ekonomik nedenlerle genç nüfusun bölgeden dışarıya göçü gibi Batı Trakya Türk toplumunun acil önem arz eden sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
 

GALERİ