ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF’den Ankara’ya çalışma ziyareti

29.12.2023

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, 25-29 Aralık 2023 tarihlerinde Batı Trakya Türk toplumunun anavatanı Türkiye’nin başkenti Ankara’ya çalışma ziyareti gerçekleştirdi. 2023 yılının son çalışma ziyaretinde ABTTF Başkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi(T.B.M.M) ve T.C. Dışişleri Bakanlığı’nda siyasiler ve bakan yardımcıları ile görüşmeler gerçekleştirdi. 

Batı Trakya Türk toplumunun güncel sorunlarını dile getirmek, özellikle dernek kurma özgürlüğü alanında Bekir Usta ve diğerleri dava grubunda Yunanistan’ın 15 yıldır uygulamadığı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi(AİHM) kararlarının Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi incelemesi sonrasındaki son durumu aktarmak üzere Halit Habip Oğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi(AKPM) Türk Heyeti’ne mensup milletvekilleri ile Ankara’da görüştü. 

ABTTF Uluslararası İlişkiler Direktörü Melek Kırmacı’nın Habip Oğlu’na eşlik ettiği programda ABTTF Başkanı, AKPM Türk Heyeti’ne üye milletvekilleri Mehmet Akalın(İyi Parti/Edirne), Zeynep Yıldız(AK Parti/Ankara) ve Namık Tan (CHP/İstanbul) milletvekilleri ile makamlarında görüştü. Milletvekilleri ile olan görüşmelerde ABTTF Başkanı, İskeçe Türk Birliği, Rodop İli Türk Kadınları Kültür Derneği ile Meriç İli Azınlık Gençlik Derneği’nin yer aldığı Bekir Usta ve diğerleri adıyla bilinen dava grubunda Bakanlar Komitesi’nin Aralık’ta yaptığı inceleme sonrası son durumu aktardı. Haziran 2024’teki inceleme öncesinde Habip Oğlu, Strazburg’ta yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Ankara ziyareti dolayısıyla ABTTF Başkanı, Yunanistan ve Türkiye arasında imzalanarak Batı Trakya Türk toplumunun statüsü ve haklarının belirlendiği Lozan Antlaşması’nın 100. Yılı dolayısıyla anavatanımızda T.C. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim ve T.C. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay’a nezaket ziyaretlerinde bulundu. Bakan Yardımcıları ile olan görüşmelerde Habip Oğlu, anavatanın Batı Trakya Türk toplumuna verdiği manevi destek için teşekkür etti. 

 


 

GALERİ