ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakyalılar hak peşinde

04.10.2003
04 Ekim 2003

Stuttgart ve geniş çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği Başkanı Mehmet Mehmet;

"Türkiye ile Yunanistan arasında esen ılımlı hava Batı Trakya’da belirgin bir şekilde hissedilmesi bizleri de sevindirmiştir. Yalnız biz Batı Trakya Türkleri olarak bu girişimleri her yönü ile desteklesek bile anlaşmalardan doğan yasal azınlık haklarımızın da en yakın bir zamanda çözüme kavuşmasını bekliyoruz” dedi.

Başkan Mehmet, bu girişimlerin politikacılar tarafından gerçekleştirilmemesi halinde, içeride ve dışarıda, demokratik hak arama mücadelesi vereceklerini ifade etti.

Bati Trakyalıların Dayanışma Gecesi Stuttgart ve geniş çevresi, Batı Trakya Türkleri Aile Birliği, Stuttgart’ta Buluşma ve Dayanışma Gecesi'nde bir araya geldiler, düzenlenen muhteşem gecede, aralarında bulunan ABTTF Genel Başkan Halit Habip Oglu, Genel Sekreter Mehmet Hasan, Genel Baskan Yardımcısı Mustafa Kasap, Genel Başkan Yardimcisi İzzet Arif, Cenaze Fonu Başkan’ı Mehmet Hüseyin, Orta Bölge Teşkilat Başkan’ı, Yavuz Cemali Oglu, Sosyal ve Sportif Başkan’ı Sebaytin Mümün de hemşerilerini yanlız bırakmadılar.

Bu Konuşmanın ardından salonu dolduran yüzlerce vatandaşımız orkestra eşliğinde doyasıya eglendiler, Stuttgart ve geniş çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birligi üyeleri bir araya gelmenin mutlulugunu yaşadılar.