ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Heyeti Strazburg’da Görüşmelerde Bulundu

20.12.2004
ABTTF heyeti Strazburg’da Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu’nu ziyaret ederek görüşmeler yaptı.

14 Aralık 2004 günü Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi’nde yapılan görüşmelerde Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nu Başkan Halit Habipoğlu ve Adnan Yusuf’tan oluşan ekip temsil etti.

14 Aralık günü ilk olarak Avrupa Konseyi Hukuk ve İnsan Hakları Komitesi Sekreteri Günter Schirmer ile bir görüşme yapıldı. Bir saatten fazla süren görüşmede Batı Trakya Türk Azınlığı ve Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu tanıtıldıktan sonra, azınlığımızın Türk kimlğinin yok sayılması, vakıf yönetimi, müftülük seçimleri, eğitim ve yürürlükten kaldırılmış 19. madde dolayısıyla mağdur olan kişiler konusunda sayın Schirmer’e bilgi verildi ve ilgili belgeler sunuldu. Sayın Schirmer özellikle hala daha Azınlığımız’ın Türk kimliğinin tanınmamasını ve Yunan vatandaşlarının sırf Yunan soyundan olmaması gibi ırkçı bir nedenle vatandaşlıktan çıkartılmasını büyük bir hayretle karşıladı. Sayın Schirmer bu konularda yapılabileceklerle ilgili görüşlerini anlattı.

Bir sonraki görüşme Avrupa Parlamentosu Liberal GrupÜyesi Alexander Alvoro’nun asistanıyla gerçekleştirildi. Bu görüşmede de sabahki görüşmede olduğu gibi Batı Trakya Türk Azınlığı ve Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu tanıtıldıktan sonra, azınlığımızın Türk kimlğinin yok sayılması, vakıf yönetimi, müftülük seçimleri, eğitim ve yürürlükten kaldırılmış 19. madde dolayısıyla mağdur olan kişiler konusunda detaylı bilgi verildi ve belgeler sunuldu. Azınlığımızın sorunları bu görüşmede de büyük bir ilgi uyandırdı.