ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Almanya’daki Batı Trakya Türkleri 29 Ocak Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü’nü andı

03.02.2020

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi dernekler, Yunanistan’da yaşayan Batı Trakya Türk toplumunun hak ve özgürlükler mücadelesinde çok önemli bir dönüm noktası olan “29 Ocak Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü”nün 32. yıl dönümünü düzenledikleri özel etkinlikler ile andı. Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği 1 Şubat 2020, Lauf Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Viersen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği 2 Şubat 2020 tarihinde ABTTF’nin destek ve katkılarıyla kendi lokallerinde anma etkinlikleri düzenledi. Ev sahibi derneklerin yönetici ve üyelerinin eş ve çocuklarıyla katıldığı anma etkinliklerinden Gütersloh’takine ABTTF Başkan Yardımcıları Aydın Ahmet ve Bülent Çolak, Lauf’takine ABTTF Başkan Yardımcısı Ferruh Hasan ve Viersen’dekine de ABTTF Başkan Yardımcısı Serdar Kalekoğlu iştirak etti. 

Gütersloh’taki anma etkinliğinde ev sahibi derneğin başkanı İbrahim İbram ve ABTTF Başkan Yardımcısı Aydın Ahmet tarafından “29 Ocak Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü”nün anlam ve önemine dair yapılan konuşmalarda, bu günün Batı Trakya Türk toplumunun Türk kimliğini inkar eden ve varlığını bir tehlike olarak gören zihniyete karşı bir cevap olduğu vurgulanarak 29 Ocakların her zaman hatırlanacağı ve unutturulmayacağı ifade edildi.

Viersen’deki anma etkinliği, Batı Trakya Türk toplumunun haklı davasına katkıda bulunan ve hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Viersen derneği başkanı Şenol Gacal’ın günün önemine dair yaptığı konuşmanın ardından “29 Ocak Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü” ile ilgili video hep birlikte izlendi.

Ev sahibi derneğin başkanı Sinan Yusuf’un açılış konuşmasıyla başlayan Lauf’taki anma etkinliğinde, 29 Ocak 1988’deki protesto yürüyüşünde yaşanan olaylar ile 29 Ocak 1990’daki saldırıları anlatan video gösterildi. Çocuklar tarafından şiirlerin okunduğu anma etkinliği, davetlilere yemek ikramı ile sona erdi.

GALERİ