ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF İftar Sofraları

25.11.2004
Batı Trakyalılar, Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nun geleneksel hale getirmiş olduğu sofralarında biraraya gelerek hasret giderdiler.

Bu yılki ilk iftar sofrası 17 Ekim günü Bavyera Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği (BEBTTAB) tarafından düzenlendi. Münih ve çevresinde yaşamakta olan Batı Trakyalılar ve kardeş dernek yöeticilerinin katıldığı gece sıcak bir havada ve coşku dolu geçti.

İftar sofraları 31 Ekim günü Bonn ve Lauf şehirlerinde devam etti. Bonn Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen iftar sofrası Bonn’da ilk kez düzenlenmesi nedeniyle büyük önem taşıyordu. Bu yüzden iftar sofrasına katılım da çok yüksek oldu. Geceye ABTTF Genel başkanı Halit Habipoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kasap, Genel Sekreter Mehmet Hasan, Muhasip Üye Mehmet Hüseyin, Sportif Faaliyetler Sorumlusu Sebahattin Mümin, Troisdorf, Witten ve Hagen derneklerinin yöneticileri katıldılar. İftar sofrasına katılan konuklara Batı Trakyalı hanımların yapmış olduğu yemekler ikram edildi.

Bonn Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı yaptığı konuşmada; “Bonn Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği olarak böyle güzel bir etkinliği ilk defa düzenlemekten dolayı çok mutluyuz. Derneklerimiz büyük sıkıntılar çekmektedir. ABTTF’nin iftar sofrasını düzenlemekte bize vermiş olduğu desteğe canı gönülden teşekkür ederiz” dedi. Gecede söz alan ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu da Bonn’da ilk defa düzenlenen gecenin önemine değinerek, “Birlik ve beraberliğe büyük önem veriyoruz. Bu yüzden Ramazan ayı boyunca düzenlenecek iftar sofraları bizler için çok önemlidir” dedi. İftar sofrasına katılmak üzere davet edilen Batı Trakyalı Türk Belediye Başkanları’nın geceye katılamamasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Halit habipoğlu, ayrıca ABTTF’nin yapmış olduğu çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

İftar sofraları hız kesmeden 7 Kasım akşamı Kelsterbach ve Meschede şehirlerinde devam etti. Kelsterbach Batı Trakya Türkleri Azınlık Birliği’nin düzenlemiş olduğu geceye İskeçe Eski Bağımsız Milletvekili Ahmet Faikoğlu ve T.C. Frankfurt Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu’nun yanısıra ABTTF Genel Başkan Yardımcısı İzzet Arif ve Orta Avrupa Teşkilat Kolu SorumlusuYavuz Cemali, Höchst ve Kelsterbach Yardımlaşma Derneği yöneticileri, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) yöneticileri katıldılar.

Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen iftar sofrasına ise ABTTF Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kasap, Sportif Faaliyetler Sorumlusu Sebahattin Mümin, Gütersloh ve Lippstadt dernekleri yöneticileri katıldılar.

Düzenlenen iftar sofralarının Batı Trakyalılar’dan büyük ilgi görmesi çok sevindiricidir. Batı Trakya Türk Azınlığı mensuplarının göstermiş olduğu dayanışma hepimizin göğsünü kabartmıştır. Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türk Azınlığı mensupları arasındaki birlik ve beraberliğin geliştirilmesini amaç edinmiş olan Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nun bu gibi etkinliklere desteği artarak sürecektir.