ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Gütersloh şehrindeki Batı Trakya Türkleri 23 Nisan’ı coşku ve heyecanla kutladı

24.04.2018
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nun (ABTTF) üye derneklerinden Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel bir kutlama etkinliği düzenledi. 21 Nisan 2018 Cumartesi günü dernek lokalinde düzenlenen kutlama etkinliğine Gütersloh şehri ve çevresinde yaşayan Batı Trakya Türk çocukları aileleriyle birlikte katıldı.

Gütersloh Aile Birliği Başkanı İbrahim İbram, günün anlam ve önemiyle ilgili yaptığı konuşmada, 23 Nisan 1920’nin Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk milletinin var olma-yok olma savaşları içinde egemenliğini ilan ettiği tarih olduğunu kaydetti. İbram, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan 1924’te “23 Nisan” gününün bayram olarak kutlanmasına karar verdiğini, 23 Nisan 1929’da da bu bayramı çocuklara armağan ettiğini ve ilk defa 1929 yılında “Çocuk Bayramı” olarak da kutlanmaya başlandığını belirterek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 1979’da yine ilk olarak altı ülkenin katılmasıyla uluslararası boyut kazandığını, her yıl yabancı ülke çocuklarının Anavatan Türkiye’ye gelerek bayrama katıldığını ve Türk çocuklarının misafiri olduğunu ifade etti. İbram, sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünya dileyerek çocuklar başta herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Konuşmanın ardından çocuklar tarafından 23 Nisan’a ilişkin şiirler okunurken çocuklara aralarında hikaye ve masal kitaplarının da bulunduğu çeşitli hediyeler verildi. Kutlama etkinliğinin sonunda ev sahibi dernek tarafından katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.

GALERİ