ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya Türkleri Herzogenaurach derneğimizin aile gecesinde buluştu

14.03.2018
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi Herzogenaurach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 10 Mart 2018 tarihinde geleneksel Aile Gecesi düzenledi. ABTTF’yi temsilen Başkan Yardımcısı Ferruh Hasan’ın iştirak ettiği geceye ABTTF üyesi Fürth/Nürnberg Batı Trakya Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Münih Batı Trakya Türkleri Aile Derneği ve ev sahibi Herzogenaurach derneğinin yönetici ve üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda Batı Trakya Türk’ü katıldı. Geceye Herzogenaurach Belediye Başkan Vekili Renate Schoff da iştirak etti.

Aile Gecesi ev sahibi Herzogenaurach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Celil Halil’in açış ve selamlama konuşması ile başlarken Halil, geceye katılarak kendilerini yalnız bırakmadıkları için tüm konuklara teşekkür etti. Gecede konuşan ABTTF Başkan Yardımcısı Ferruh Hasan, ABTTF’yi temsilen geceye katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu ve Başkanlık Kurulu üyesi çalışma arkadaşlarının selamını iletti. Hasan, ABTTF’nin Batı Trakya Türk toplumunun sorunlarının çözümüne yardımcı olmak için uluslararası alandaki yoğun çalışmalarını sürdürdüğünü, Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine yönelik ayrımcı politikasını sona erdirmesi için mücadelelerinden asla vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi. Derneklerin Batı Trakya Türk kültürünün gelecek nesillere aktarılmasında çok önemli rol üstlendiğini not eden Hasan, derneklerin düzenlediği bu geleneksel kültür ve aile gecelerinin Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin bir araya gelmesine ve aralarındaki dayanışmanın pekişmesine vesile olduğunu kaydetti. Hasan, gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek ve tüm konuklara iyi eğlenceler dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Tombala çekilişinin de yapıldığı gecede Grup Metin Canses’in çaldığı canlı müzik eşliğinde eğlenen Batı Trakya Türkleri birbirleriyle sohbet ederek hasret giderdi.
GALERİ