ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF’den Brüksel’e çalışma ziyareti

08.03.2018
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) 7 Mart 2018 Çarşamba günü Avrupa Birliği’nin (AB) merkezi Brüksel’e çalışma ziyaretinde bulundu. ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu ve ABTTF Başkan Yardımcısı Sami Yusuf, ABTTF Brüksel Temsilciliği’nde görevli Aykut Garipoğlu’nun da eşlik ettiği çalışma ziyareti kapsamında Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi milletvekilleri Pal Csaky (EPP, Slovakya) ve Csaba Sogor’un (EPP, Romanya) yanı sıra Avrupa Hür İttifakı (EFA) Direktörü Günther Dauwen ile görüştü.

Batı Trakya Türk toplumu ile ilgili güncel gelişmeler aktarıldı, Brüksel odaklı ortak çalışmalar ele alındı

Çalışma ziyareti kapsamında ilk görüşme AP üyesi milletvekilleri Slovakya’daki Macar azınlığına mensup Pal Csaky ve Romanya’daki Macar azınlığına mensup Csaba Sogor ile Csaky’nin AP’deki çalışma ofisinde gerçekleştirildi. Görüşmede ABTTF Başkanı Habip Oğlu, “Avrupa Birliği (AB) Üyesi Devletlerde Azınlıkların Korunması ve Ayrımcılık Yapılmaması” başlıklı karar tasarısının 7 Şubat 2018 tarihinde AP Genel Kurulu’nda kabul edilmesi için büyük çaba gösteren Csaky’e Batı Trakya Türk toplumu adına teşekkür etti. Batı Trakya Türk toplumunun eğitim ve din alanında yaşadığı sorunlar hakkında bilgilendirmede bulunan Habip Oğlu, Yunan makamlarının Batı Trakya’da iki dilli azınlık anaokulları açılması taleplerini ısrarla görmezden gelmeye devam ettiğini, Batı Trakya Türk toplumunun seçtiği müftülerin “makam gaspı” suçlamasıyla birçok kez kovuşturmaya uğradığını, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete’nin Kasım 2017’de Selanik’te görülen davada üç yıl ertelemeli yedi ay hapis cezasına çarptırıldığını aktardı.

EFA Direktörü Günther Dauwen ile ABTTF Brüksel Temsilciliği’nde gerçekleştirilen görüşmede ABTTF Başkanı Habip Oğlu, Batı Trakya Türk toplumunun eğitim ve din özerkliği ile örgütlenme özgürlüğü alanında yaşadığı güncel sorunları aktardı. Görüşmede ayrıca geçen Şubat ayında AP Genel Kurulu’nda kabul edilen AB’deki ulusal azınlıklarla ilgili karar ve bu kararın Avrupa’daki azınlıklara etkisine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.
GALERİ